Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stiller ut likevel

Bildene fra Rimi-Hagens 40-årsdag stilles likevel ut. Thorvald Lund-Hansen har funnet et nytt galleri der han kan vise de omstridte bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ingen hevnaksjon

Utstillingen er flyttet fra Kunsthuset til Galleri Gude. Hele kjendisrekka fra Rimi-Hagens selskap henger på veggene når Frogner-galleriet åpner klokka 12 i dag: Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke, Johan H. Andresen jr., Åge Korsvold og Jens P. Heyerdahl.

- Kunstnerkraft mot kapitalmakt, erklærer Lund-Hansen.

Kunstneren nekter å bøye av for Stein Erik Hagens krav om at bildene ikke skal vises frem offentlig.

- Nå skal folk selv få se at jeg ikke driver med juks og fanteri, sier Lund-Hansen.

Claus Gude i Galleri Gude har ingen betenkeligheter.

- Jeg vil gjerne medvirke til at kunstnere får vist bildene sine. Galleriet får en økonomisk kompensasjon for bruken av lokalet, men har for øvrig ingen ting med salg og kommisjon å gjøre, sier Gude.

- Jeg står rettslig ansvarlig, sier Lund-Hansen.

Separatutstillingen «De syv skjønnheter» skal henge i Galleri Gude i cirka to uker. Utstillingen består av 23 bilder, fire av dem er de omstridte studiene. Stein Erik Hagen nekter fremdeles å låne ut selve hovedbildet fra festen.

- Frykter du at Stein Erik Hagen og Hakon Gruppen vil gå til rettslige skritt for å stoppe utstillingen?

- Det vil i tilfelle bli litt av en skandale. Jeg maler og stiller ut det jeg vil. Ytringsfriheten må vi verne om, sier Lund-Hansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!