Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stiller ut menn som onanerer

Levende bilder av onanerende menn blir «stilt ut» i Bergen Kunstforening - uten at de selv vet det - mens Grethe Melby (28) griseprater med dem over Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forestillingen er en del av kulturbyarrangementet i Bergen og finner sted 12. oktober.

Det som da vil skje er at Melby logger seg på nettstedet www.iVisit.com, foran et webkamera og kunstforeningens publikum.

www.iVisit.com var opprinnelig et sted hvor folk kunne holde nettkonferanser, men er nå overtatt av menn, og noen få kvinner, som prater om sex og viser levende bilder av seg selv mens de onanerer.

Det de ikke vet, de som prater med Melby 12. oktober, er at de intime bildene av dem samtidig vises på et kunstgalleri i Bergen.

Offentlige bilder

- Vi har diskutert de etiske sidene ved å vise bildene og har kommet fram til at så lenge bildene er offentlige på Internett, kan vi også vise dem. Hvem som helst kan se bildene på nettet - også uten å vise fram seg selv samtidig, sier Melby.

- Men de som onanerer tror jo at de bare gjør det på Internett?

- Det kan hende at jeg vil fortelle dem hva som skjer når jeg logger meg på fra kunstforeningen. Alt er ikke avgjort ennå.

- Kommer du til å vise fram det samme som mannfolka gjør?

- Jeg er ikke den som pleier å kle av meg offentlig. Jeg skal ha gode argumenter for å gjøre det, men hvis det føles riktig, kan det hende jeg kler av meg.

- Hva slags reaksjoner venter du å få?

- Jeg aner ikke, men er forberedt på å ta debatten hvis noen kommer og vil forby dette. Nettrunking er helt trygt, og ikke ulovlig.

Risikosport

Forestillingen er en del av et prosjekt som heter Cafe9.net, en internettsatsing som alle de europeiske kulturbyene i år deltar i. Det var da arrangørene av dette prosjektet brukte www.iVisit.com som konferansested at onanisidene ble oppdaget.

- Men hva er poenget?

- Å drive en slags sosial risikosport. Jeg vil finne ut hvor mine egne grenser går. Hvor de går hos de mennene jeg prater med på nettet. Og hvor de går hos publikum.

For publikum skal selv få delta i forestillingen, i den forstand at de kan gi råd og kommentarer til Melby mens hun er logget på.

- Jeg har gjort dette før, mens venner har sett på. Det jeg da opplevde var å bli satt under press fra to kanter. Mennene på nettet ville at jeg skulle kle av meg og de som sto bak meg og fulgte med sa «kom igjen, da» og «gjør som de sier».

NAKEN? Grethe Melby er ikke helt sikker på om hun kommer til å kle av seg selv også.