Stillestående Blake-magi i i Middelalderparken

James Blake ga Øya-publikummet en times time-out fra fest og festival.

Foto: 

Amund Ostbye
Foto: Amund OstbyeVis mer

ØYA: Etter at Øya har fått steket fra seg til Disclosure, som i år vokste seg store nok til å innta Sjøsiden-scenen etter fjorårets begrensede Sukkerbiten-gig, tar deres britiske kollega James Blake seg av jobben å vugge ned massene med en verdig oppfølger av sin magiske Parkteateret-kveld i 2011, akkurat slik «Overgrown» heldigvis viste seg å følge opp britens banebrytende debutskive .

Med sine to ledsagere på respektive perkusjon og gitar/keys styrer vidunderbarnet fra London oss inn i sin emosjonelle låtverden,  og vi tar ham på ordet når han ber oss «ignore everybody else/We?re alone now». Resten av kvelden og det alltid like snakksalige norske festivalpublikummet stenges ute.

Scenemessig gjør den reserverte Blake som kjent ikke mye ut av seg selv, men det teatralske er heller ikke så viktig da låtmaterialet trollbinder det takknemmelige Øya-publikummet. Vi forsvinner inn i 24-åringens sjelransakende musikalske verden. En slags frisone fra resten av moroa i Middelalderparken, hvor tempoet settes ned, de kjærlige og tåretunge klemmene blir hyppigere, og den generelle festivalfølelsen glir over i en transelignende ro, mens det eneste som eventuelt måtte mangle er en mørk og stemningsfull Oslohimmel.