Stillferdig

Salt frå blod, sveitte og tårer omforma til poesi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Siden den fyldige norske debuten med «Korrespondanser», der Hanne Bramness sette seg inn i ein sterk og nervedirrande lyrisk tradisjon ved å sitera Edith Södergran, Lars Norén og Göran Sonnevi, har Bramness vore fokusert i sitt arbeidd med sin og andres poesi. Dette på ein måte som gjer at ein applauderer når ho får prisar for arbeidet sitt, som Den Norske Lyrikkklubbens pris i 1996, og Doblougprisen i fjor.

Alvor

Alt ho gjer er prega av eit alvor og ei tru på poesien sitt utrykk og gjennomslagskraft, sjølv om dette ikkje alltid vil seia at tekstane er alvorstynga. På Bergen poesifest las ho heile samlinga «Regnet i Buenos Aires», eit absurd diktprosjekt i og med at dikta omhandlar ein stad ho aldri har vore. Likevel er hennar sinnsbilete vakre og inntrengjande. Nokre gonger kan hennar lyrikk verta sterkt fragmentarisk, som om «ordet har revet hjertet ut av regnet» som det står i «Revolusjonselegier», men ein merker snart det personlege trøkket, den erfarte einsemda, den opplevde erotiske ømheten i hennar draumeaktige og av og til svimlande dikt.Dette samlande som eg av og til har sakna, men òg av og til har opplevd at sjølve saknet av, har vore ein del av det lyriske prosjektet hennar, er litt klårare i «Saltet på øyet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer