Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ut på turné Sørlandet rundt.

Stillferdige drømmer, hyllest til havet og hett groove

Wandrups utvalgte: I dag kommer Hilde Heftes nye plate «Quiet Dreams».

NY PLATE: I dag utgir Hilde Hefte sitt sjuende album siden 1999, "Quiet Dreams". Hun spiller alle instrumenter selv, bortsett fra tre låter der ektemannen Egil Kapstad spiller piano og en låt med sønnen Simen Hefte Endresen på perkusjon. I kveld spiller hun med band i Flekkefjord. I dagene framover kommer hun til Kristiansand, Arendal, Risør og Skien.
NY PLATE: I dag utgir Hilde Hefte sitt sjuende album siden 1999, "Quiet Dreams". Hun spiller alle instrumenter selv, bortsett fra tre låter der ektemannen Egil Kapstad spiller piano og en låt med sønnen Simen Hefte Endresen på perkusjon. I kveld spiller hun med band i Flekkefjord. I dagene framover kommer hun til Kristiansand, Arendal, Risør og Skien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Jazzmusikeren Hilde Hefte er ute med sitt sjuende album siden debuten med «Round Chet’s Midnight» (1999). På nettet finner du at «Quiet Dreams» er navnet på en innbydende arabisk hotellkjede, men mange vil nok snarere kjenne igjen uttrykket fra teksten til «Corcovado» («Quiet Days And Quiet Nights») av Antonio Carlos Jobim, en låt Hefte oversatte til norsk på det livlige «Hildes bossaHefte» (2001) med tittelen «Vakker natt».

DRØMMER I FARGER: Coveret er malt av billedkunstneren Agnete Erichsen.
DRØMMER I FARGER: Coveret er malt av billedkunstneren Agnete Erichsen. Vis mer

Drømmene svever fritt på det nydelige coveret til «Quiet Dreams», malt av Agnete Erichsen. Stemningen slås an med toner fra en såkalt sansula før sangeren innbyr lytteren til å slippe seg løs: «Come Fly With Me», fulgt av «The Sea», en hyllest til havet. Hefte har komponert det meste selv, uhyre varsomme og varme sanger, pluss en enestående komposisjon av Egil Kapstad, beskjedent kalt «Liten stemning», en fødselsdagsgave til kona Hilde. Han komper ellers på to spor. De andre instrumentene spiller Hefte selv. I kveld spiller hun med band i Flekkefjord. I løpet av de nærmeste dagene blir det konserter i Kristiansand, Arendal, Risør og Skien.

Stille drømmer. Dvelende vakre stemninger. Denne plata har ikke dårlig tid. Melodiene smyger seg ømt rundt den uttrykksfulle framføringen. Hilde Hefte har en intimitet i foredraget som blir stadig sterkere, mer inderlig. Uten den fjerneste form for anstrengthet. Laidback er denne sangerens mellomnavn.

Lytt til Abby Lincolns «Throw It Away», en sang som stryker slitne sjeler over kinnet. Helt til slutt får du en groovy overraskelse. Våkn opp! Dette er et album som vugger deg i søvn og tar deg med storm.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!