Stillferdige fortellinger

Med nye album og felles lanseringskonsert bærer samarbeidet til Arve Henriksen og Jan Bang nye frukter.

MEDITATIVT: Musikken flyter uforstyrrelig, men med atskillig temperatur i Arve Henriksens verden. Nå har han nok en gang samarbeidet med Jan Bang, både på sitt eget og Bangs nye album. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET
MEDITATIVT: Musikken flyter uforstyrrelig, men med atskillig temperatur i Arve Henriksens verden. Nå har han nok en gang samarbeidet med Jan Bang, både på sitt eget og Bangs nye album. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Under et år etter «Solidification», praktboksen med tre tidligere Arve Henriksen-album pluss et nytt («Chron»), kommer nå trompeterens «Places of Worship» (utgis fredag).

I 10 forholdsvis korte forløp, de fleste meditative, står Henriksens etter hvert ikoniske trompettone(r) klanglig omsvøpt av Jan Bangs og/eller Erik Honorés samples og synther, og hans nesten like karakteristiske kontratenor er også representert.

SOM albumtittelen mer enn antyder, har musikken sakrale drag, men den klinger langt mer åpen, søkende og undrende enn dogmatisk dyrkende og tilbedende. Himmelen er høy i disse inderlige ytringene, som i både toneganger og titler synes å knytte flere himmelstrøk til et norsk vestland der overveldende, katedralske naturinntrykk nødvendigvis må sette både tanke- og tonespor i den som våger å slippe dem inn.

TREKLØVERET Bang/Honoré/Henriksen gjør seg også sterkt gjeldende på Jan Bangs «Narrative from the Tropics», også den utgivelsesklar om to dager. Bang opptrer som komponist/medkomponist med sampling/programmering som instrument, og forteller sine historier i et lavmælt klangspråk der fargene og sjatteringene er mange og ulike, frambrakt av det nevnte trekløveret og øvrige gode krefter som bl a Sidsel Endresen, Nils Petter Molvær, Stian Westerhus, Eivind Aarset og Lars Danielsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer