Stillheten brytes.

Etter ni år brytes tausheten. Nå kan du endelig se traileren til «Hannibal» på nettet.

Tale er sølv, men taushet er gull, sier et gammelt ordtak. Et ordtak filmfolkene på «Hannibal»-settet har tatt meget alvorlig.

Sikkerhetsopplegget rundt oppfølgeren til «Nattsvermeren» («Silence of the Lambs») fra 1991 har mildt sagt vært strengt. I forrige uke ble de første offisielle bildene fra filmen publisert på nettet og i går ble traileren publisert.

I traileren får du det første glimtet av Julianne Moore som FBI-agent Clarice Starling. En rolle som i den første filmen ble spilt av Jodie Foster.

«Nattsvermeren» forandret publikums forhold til skrekkfilmen. Fra å være en ikke helt stuerein genre, stakk filmen av med hele fem Oscar-statuetter. Deriblant skuespillerpriser til Foster og Anthony Hopkins og prisen for beste film. Noe som er ganske så revolusjonerende for en film som har en solid porsjon grafiske voldsscener.

Nå er oppfølgeren snart klar. Jodie Foster ville ikke være med, så Julianne Moore har overtatt hennes rolle. «Nattsvermerens» regissør Jonathan Demme er blitt byttet ut med Ridley Scott. Anthony Hopkins er den eneste skuespilleren som er igjen fra vinnerteamet i 1991.

Historien er flyttet fra USA til kunstbyen Firenze og kannibalen Hannibal våkner opp fra sin lange dvale klar for nye groteske mord.

Filmen har verdenspremiere 9 februar 2001 og er forventet til Norge i løpet av våren.

I mellomtiden kan du se bilder og traileren fra filmen her!

SKREKK OG GRU: Hannibal er snart klar for å begeistre og forskrekke kinopublikummet igjen.