Stillstand

Lite skjer i Damenes Detektivbyrå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Blå sko og lykke» er den sjuende romanen i serien om den elskelige privatdetektiven Mma Precious Ramotswe, og selv om man egentlig ikke kan si noe vondt om bøkene, så har de handlingsmessig mindre og mindre å by på.

Det har aldri vært de store verdensproblemene som har opptatt Alexander McCall Smith i Mma Ramotswe-bøkene, bare de små, hverdagslige bekymringene som fyller hverdagen til Botswanas eneste kvinnelige privatdetektiv. Det har egentlig vært ganske trivelig å lese om Ramotswe og hennes nesten ufeilbarlige menneskeforståelse, men i «Blå sko og lykke» er handlingsnivået så lavt at boka omtrent står stille gjennom to hundre sider.

Løse historier

Alt går i den samme, gamle tralten: Lærlingene til J.L.B. Matekoni er fremdeles udugelige og tenker mest på damer, assistenten Mma Makutsi drømmer om et par blå sko som ikke passer henne, og så har lokalavisa fått en Klara Klok-spaltist som kaller seg Tante Emang og avspiser innsenderne med frekke svar. Det er ingen samlende intrige her, bare flere løst sammenbundne historier som alle er så lavmælte at man bør dytte i dem for å se om det i det hele tatt er liv i dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer