Stilsikker Maria Mena

Men bandet kan bli litt for voldsomt.

MODEN ARTIST: Maria Mena er 27 år og har vært proff artist i elleve-tolv år. Hun hun har slitestyrke. Kjør på, Maria! Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MODEN ARTIST: Maria Mena er 27 år og har vært proff artist i elleve-tolv år. Hun hun har slitestyrke. Kjør på, Maria! Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

KONSERT: Maria Mena er en favoritt blant norske, kvinnelige artister.

Overjordisk stemme Hun kombinerer sårbarhet, formidlingsevne med sans for gode låter. Det åpnet med «Only One» og fortsatte med «Belly Up» og «Caught Off Guard».

Stemmen hennes kan være overjordisk, ikke sisselkyrkjebøsk - men mer poporientert og friskere i uttrykket.

Maria Mena er blitt en langt tryggere sceneartist de siste åra. Jeg foretrekker å høre henne på mindre scener, som hun mestrer bedre enn store utendørsarenaer.

Hjerte og smerte Men vokalsikkerheten er det lite å utsette på. Tidligere har hun slitt med noe sur sang - det hørt jeg ikke noe av nå. Men låter som «All telling Stories», «Human» og «Fuck You» fungerte.

Det er mye smerte i hennes tekster.

Hun er sterk i å beskrive og utlevere - uten at det virker privat. Tekstene er personlige, de treffer, i større grad kvinner. Mena er rett og slett reflektert, noe hun for så vidt har vært hele sitt lange artistliv.

Litt for pompøst Bandet hennes skygger aldri for Maria Mena. Det låter friskt og moderne med utpreget synthbruk og stor gitarlyd.

Personlig fortrekker jeg bandet når de legger seg tungt bakpå, som i «Just Hold Me».

«Victoria» er naken og åpen mens «You Hurt The Ones You Love» er voldsom og pompøs i kastene. Personlig liker jeg bedre nå ikke bandet blir for mye og voldsomt, som det har en tendens til å bli.

Lyden var skarp, litt for høy og tynn i begynnelsen. Det tok seg inn.

Men når bassisten slipper strengene til fordel for tangenter, faller bunnen litt ut. De to andre brettspillerne bør vel klare jobben, og la basser?n være bassist.

Maria Mena albumdebuterte for elleve år siden, men er fremdeles ikke mer enn 27 år. Hun holder, utvikler seg og viser utholdenhet - sikkert også takket være et stabilt og godt støtteapparat.