Stilsikkert og inspirert fra norske globetrottere

Atlanter åpnet sterkt på Hovescenen.

RUTINERTE: Atlanter er et ferskt band med erfarne musikere, blant annet Jens Carelius (bildet). Foto: Sveinung U. Ystad
RUTINERTE: Atlanter er et ferskt band med erfarne musikere, blant annet Jens Carelius (bildet). Foto: Sveinung U. YstadVis mer

HOVEFESTIVALEN: Det har alltid vært en utakknemlig oppgave å åpne ballet på Hovefestivalens største scene, noe Atlanter også fikk erfare i går.

Men bandet lot seg ikke affisere av glissent ettermiddagsoppmøte, og det er sånt som får de som kommer ruslende etter hvert til å bli værende.

Stødig band
Med stødig hånd loste de fire dyktige musikerne publikum gjennom et sett med få, men godt utbygde låter fra deres debutalbum av året.

Hos Atlanter er rytme, stemning og dynamikk i fokus, med klare og snirklende gitarmelodier hentet fra den afrikanske bluesen og dens venner.

Eksperimentelt og melodisk
Med temposkifter, jammende partier og sømløse endringer i intensitet bygger kvartetten opp levende låter det er lett å gynge med til, men kan også bryte ut i Bigbang-luktende refrenger som på «Kaktos».

Den blandingen av eksperimentell søken og melodisk og harmonisk treffsikkerhet gjør Atlanter til noe av det hyggeligste man kan oppleve på norske konsertscener om dagen.