Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Onkel Tuka - «Klokkene ringer»

Stilskifte for Onkel Tuka

Første «voksenalbum» på fem år.

FRA HANDEL: Onkel Tuka fra Halden er ute med sitt første «voksenalbum» på  fem år. 
FRA HANDEL: Onkel Tuka fra Halden er ute med sitt første «voksenalbum» på  fem år.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: Halden-bandet Onkel Tuka har gjort mye «rart» fra de debuterte med «Geriljagress» i 1999 og fulgte opp med «Geriljagospel» sju år seinere. Det forrige albumet, «Musekongen blues» (2013), var for barn, og året før fikk Woody Guthries sanger norsk språkdrakt på «Woodys verden».

Klokkene ringer

Onkel Tuka

4 1 6
Plateselskap:

Hot Sauce Records

«En mer rocka onkel.»
Se alle anmeldelser

Mer elektriske

Titlene sier litt om sjangrene de er nærmest, bluegrass og gospel. Kupunk kunne vi også kalt stilen. På album nummer sju har de løftet blikket og blitt mer elektriske og poporienterte.

«Motormunn» og delvis «Goya» er dessuten ska-inspirert og kanskje nettopp derfor blant albumets mest spennende spor.

Fulle seil

Vokalist Håkon Ohlgren er ordsnekkeren i bandet, og særlig i den lettere absurde boogie-åpningen «Under fulle seil» er han i kjempeform: «Det er lett å ro under fulle seil / Man er alltid to mellom speil og speil». «Og - det» er mye nyttig livserfaring i en sang som «Det er vondere å reise seg enn å falle».

Kjetil Johnsen (også kjent som Kjell Pop) og gjestemusiker Geir Sundstøl bidrar på melodisiden, og bandet har produsert sjøl.

Forståelig

Onkel Tuka er et band som har spilt seg godt gjennom mange år. Stilskiftet mot mer rock er forståelig for et band som har vært tro mot country/bluegrassrøttene i så mange år, og kanskje vil de nå noen flere. Men samtidig er det litt trist at de gir slipp på en sjanger der de har vært kongene lenge - og dermed gir fra seg noe av særpreget sitt.