Stine Sofies mamma mener Melgaard-kunst er ulovlig

Datteren drept i Baneheia i 2000.

REAGERER: Ada Sofie Austegard (bildet), moren til Stine Sofie som ble drept i Baneheia i mai 2000, mener Bjarte Melgaards bilder av halvnakne smågutter må være ulovlige. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.
REAGERER: Ada Sofie Austegard (bildet), moren til Stine Sofie som ble drept i Baneheia i mai 2000, mener Bjarte Melgaards bilder av halvnakne smågutter må være ulovlige. Foto: Heiko Junge / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): — Jeg kan ikke skjønne at maleriene er lovlige. Uansett om barna er utenlandske, har vi en plikt til på beskytte dem, sier Ada Sofie Austegard i Stine Sofies stiftelse.

Til høsten skal Astrup Fearnley-museet i Oslo ha en stor utstilling med Melgaard, men museet vil ikke svare på om maleriene Dagbladet omtalte i går vil være med på denne utstillingen.

I et intervju med Dagbladet har imidlertid kunstneren selv vært tydelig på at bildene skal stilles ut ved museet.

Bjarne Melgaards siste prosjekt er å bruke fotografier av halvnakne smågutter fra blader for pedofile i kunsten sin. Fotografiene er blåst opp til store størrelser i fotorealistiske malerier.

Trolig utnyttet— Hvis det er slik at dette er bilder av barn som ikke lar seg identifisere og vi ikke vet hvilken sammenheng bildene er tatt i, så blir jeg veldig bekymret, sier Ada Sofie Austegard.

I 2000 grunnla hun Stine Sofies stiftelse, som bærer hennes drepte datters navn.

Barnepsykiater Kirsten Djupesland mente i Dagbladet i dag at sannsynligheten er stor for at guttene i Melgaards kunst er blitt utnyttet.Bildene stammer fra to magasiner gitt ut av en amerikanske organisasjon som kjemper for å legalisere sex mellom voksne menn og gutter i alle aldrer. Melgaard har ikke undersøkt hvem guttene i bladene er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer