Stipend til Faldbakken

Unge lovende Matias Faldbakken får årets Bjørnsonstipend. Stipendet på 15000 kroner får han for romanen «The Cocka Hola Company».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er en ære å få stipendet, sier Matias Faldbakken, som allerede er ferdig med sin neste roman. Den kommer i oktober. Hans forrige roman ble utgitt under pseudonymet Abo Rasul. Men Faldbakken bruker sitt eget navn denne gangen. I fjor var det lyrikeren Steinar Opstad som fikk stipendet.

«Særdeles frisk»

I juryens begrunnelse heter det følgende:

Matias Faldbakkens debutroman «the Cocka Hola Company», med undertittelen «Skandinavisk misantropi» er preget av stor fortellerglede og et særdeles friskt og oppfinnsomt språk. Det har muntlighetens 'drive' og det skrevnes presisjon. Forfatteren har en slående evne til persontegning, og komposisjonen av romanen er uanstrengt og ledig. Romanen konfronterer oss med ekstreme sider ved den vestlige kultur, og i sentrum for disse tegner forfatteren et barneportrett som både skremmer og rører. Faldbakken dokumenterer med denne boka et litterært grep og et episk overskudd som skaper forventninger til hans kommende arbeid.

Les utdrag

På Dagbladet.no kan du lese utdrag fra boka og svarene fra Faldbakken da han møtte Dagbladet.nos lesere på nettet!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer