Stiv pris for et gratis runk

New York er i ferd med å få 7500 kraftige, gratis wifi-stasjoner. Det vil gjøre byen til en reklameplakat ulik noe verden har sett før.

DET TRÅDLØSE EPLET: På sikt skal 7500 wifi-kisoker installeres i New Yorks fem bydeler. Hastigheten og rekkevidden skal være så imponerende at folk som bor flere etasjer over bakken vil kunne avbryte internettabonnementene sine. Oppstarten har vært en smule problematisk. Foto: NTB Scanpix
DET TRÅDLØSE EPLET: På sikt skal 7500 wifi-kisoker installeres i New Yorks fem bydeler. Hastigheten og rekkevidden skal være så imponerende at folk som bor flere etasjer over bakken vil kunne avbryte internettabonnementene sine. Oppstarten har vært en smule problematisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

New York har satt i gang et enormt ambisiøst prosjekt – LinkNYC – for å erstatte byens telefonautomater:

På sikt skal 7500 wifi-kiosker installeres i byens fem bydeler. Hastigheten og rekkevidden skal være så imponerende at folk som bor flere etasjer over bakken vil kunne avbryte internettabonnementene sine.

Og kommunen har ikke brukt en krone. Ordfører Bill de Blasio presenterer LinkNYC som en uforbeholden seier, i en by hvor «det digitale klasseskillet» er slående.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer