Stjal kjærlighetserklæring på nattbussen

Anne Lind ble inspirert «on the road» i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Nei, nå slo du meg rett i bakken her, Maria! Jeg mener, de fire andres dikt - samtlige - er jo så vanvittig gode!

Slik reagerer Anne Lind på å bli kåret til månedens poet. Men også juryen blir overrasket, for diktet, «ode til Heidi M.» er signert Jakob, og samtlige jurymedlemmer var rimelig sikre på at en ung gutt hadde sendt inn diktet.

Har flere aldre i seg

- Denne unge Jakob, ja, svarer Anne etter å ha summet seg.

- Det er to ting, tror jeg. For det første er det noe med forholdet vårt til alder som jeg har tenkt en del over i det siste. Jeg er 58 år gammel. «Nå som du nærmer deg 60...» har folk begynt å si til meg. Og jeg hører veldig godt hva som ligger i de tre prikkene. Men det er to måter å se på dette med alder på. Jeg kan tenke: «Oh shit, jeg er 58 år gammel, prikk, prikk, prikk.» Eller jeg kan tenke: «Dæven, jeg er 58 år gammel, tenk så mange forskjellige aldre jeg har i meg nå, dem kan jeg bruke!»

Hun forteller samtidig om bakgrunnen for diktet:

- Det andre er at jeg reiste med Greyhound-buss tvers gjennom tre kvart av USA i sommer. En strekning satt det et ungt kjærestepar i setet rett bak meg. Det var midt på natta og folk rundt oss slumra, men disse to var lys våkne. Jenta ville vite hva det var gutten likte ved henne, hvorfor han var forelsket i henne. Og han dro på det. Men hun ga seg ikke, forteller Anne, som da begynte å «ta opp» samtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer