Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjal kunst verdt 900 millioner

Tre bevæpnede menn ranet museum i Sveits.

(Dagbladet.no): Fire malerier av Vincent van Gogh, Paul Cezanne, Edgar Degas og Claude Monet verdt 163 millioner dollar - rundt 900 millioner kroner - er stjålet av bevæpnede ranere fra Buehrle-museét i Zürich i Sveits, melder politiet.

Tre bevæpnede menn

De fire maleriene som ble stjålet er:
• «The Boy in the Red West» av Cezanne.

• «Poppy field at Vetheuil» av Monet.

• «Blooming Chestnut Branches» av van Gogh

• «Ludovic Lepic and his Daughter» av Degas.

Tre maskerte menn væpnet med pistoler entret muséet en halv time før stengetid på søndag. En av mennene truet de ansatte til å legge seg ned på gulvet, mens de to andre gikk inn og stjal maleriene. Alle tre var bevæpnet.

Mennene er rundt 175 cm høye og én av dem snakket tysk med slavisk aksent. De lastet maleriene inn i en hvit bil som sto utenfor muséet, forteller politiet. De er svært interessert i alle opplysninger vitner kan gi og sier det er mulig at maleriene stakk ut av bilen da ranerne kjørte bort.  

Halv million i dusør

BLE RANET: Buehrle-muséet i Zürich i Sveits ble ranet av tre væpnede menn i går. Foto: Scanpix
BLE RANET: Buehrle-muséet i Zürich i Sveits ble ranet av tre væpnede menn i går. Foto: Scanpix Vis mer

E. G. Buehrle-samlingen er et av Europas fineste muséer for impresjonistisk og post-impresjonistisk kunst. Muséet har utlovet en dusør på 100.000 franc, rundt en halv millioner norske kroner for informasjon som bidrar til oppklaring av ranet.

Den er andre gang på få dager at tyver i Sveits klarer å få med seg malerier av verdensberømte kunstnere. To malerier av Pablo Picasso ble stjålet fra et kultursenter i den østlige delen av landet i forrige uke, melder NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media