Stjålet Da Vinci-maleri funnet

Verdt 284 millioner kroner.

(Dagbladet.no): Politiet har funnet det de tror er det stjålne maleriet «The Madonna With The Yarnwinder», melder Sky News.

Maleriet skal ha en antatt verdi på 25 millioner pund, omtrent 284 millioner kroner.

Leonardo Da Vinci-maleriet ble stjålet i 2003 fra Drumlanrig Castle i Dumfries and Galloway.

Fire menn ble i kveld arrestert i saken, etter en politioperasjon i Glasgow-området, melder Sky News.

I et intervju med Guardian i 2003 sa sikkerhetsekspert Charles Hill at det kun er et fåtall spesialiserte tyver som er i stand til å stjele et slikt maleri.

Maleriet tilhører Duke of Buccleuch.

Ifølge Guardian er maleriet blant de mest verdifulle i hele verden.

Maleriet ble stjålet 27. august 2003. To menn som poserte som turister var på omvisning i huset til Storbritannias 53. rikeste person. De gikk rundt i 15 minutter og så på den store kunstsamlingen, før de gikk inn i rommet der det berømte maleriet hang.

Der overmannet de guiden Alison Renwick, en student som jobbet der om sommeren, før de plukket ned maleriet.

FUNNET: «The Madonna With The Yarnwinder».
FUNNET: «The Madonna With The Yarnwinder». Vis mer

Da alarmen gikk, skrudde tyvene ned et vindu og klatret ut. Til to turister sa de at de var fra politiet og at det bare var en øvelse.

- Å stjele denne typen kunst er høyst sannsynlig den dummeste tingen en tyv kan gjøre. Det er ikke noe marked for denne typen kunst og det er heller ikke lett å kreve løsepenger for det, sa Hill til Guardian.

- Det er ingen som stjeler slik kunst på vegne av en rik  kjøper, de tar det bare fordi de vil ha det. Ofte gis kunsten bare videre til noen venner, og politiet er ofte ikke flinke til å finne slike malerier tilbake, sa den tidligere politimannen.


Les mer om maleriet her.