Oslo kommunes kunstsamling

Stjålet kunst er ikke anmeldt:
- Ugreit å se på forsvunnet kunst som en kulepenn som vandrer rundt

Odd Einar Dørum (V) mener tyveriene av de 19 kunstverkene som Oslo kommune ikke har politianmeldt, må politianmeldes.

REAGERER: Odd Einar Dørum (V), i kultur- og utviklinskomiteen i Oslo kommune, mener byråden må se på systemet for kommunens store kunstsamling, og hvordan det kan forbedres. FOTO: Anita Arntzen / Dagbladet
REAGERER: Odd Einar Dørum (V), i kultur- og utviklinskomiteen i Oslo kommune, mener byråden må se på systemet for kommunens store kunstsamling, og hvordan det kan forbedres. FOTO: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag skrev Dagbladet at 23 kunstverk, med en samlet verdi på flere hundre tusen kroner, er registrert som stjålet av Kulturetaten. Men bare fire av disse er meldt stjålet til politiet.

Nå mener Odd Einar Dørum (V), medlem av kulturkomiteen i Bystyret i Oslo og tidligere justisminister, at byråden må komme på banen.

- Det har flere ganger vært utført kontroll av systemet, som har vist at dette ikke fungerer like bra som det skal. Det Dagbladet registrerer gjør at jeg mener byråd Rina Mariann Hansen må se på dette, sier Dørum.

- Det er ugreit at man ser på kunst som blir borte som en kulepenn som vandrer rundt i verden, sier han.

- Må politianmeldes

Oslo kommunes kunstsamlinger består til sammen av 19 000 kunstverk, som eies av fellesskapet. Kunsten henger overalt i Oslo kommune, på sykehjem, skoler og kontorer. Enkelte av verkene er av svært høy verdi, og laget av våre kjæreste kunstnere.

Dørum mener dette må være et brudd på reglene for utplassert kunst, og presiserer at når kunst blir stjålet fra Oslo kommune, skal den virksomheten som har kunsten utplassert hos seg anmelde tyveriet. Så skal de si ifra til Kulturetaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer