Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjeler med stil

Savoy avslører seg som gentlemanstyver. Det skal vi være glade for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Ekteparet Lauren og Paul Waaktaar-Savoy er ute med sitt femte album på åtte år. Sammen med trommeslager Frode Unneland oppsummerer de seg selv med albumet «Savoy».

Det er blitt en hørverdig plate hvor guarden holdes lavt.

Gentlemannstyveri

Savoy forsøker ikke å forsvare noe, bandet har stort sett gitt ut strålende plater. Det gjør de langt på vei denne gangen også, selv om denne ikke påkaller de store superlativene.

Det å gi ut populærmusikk basert på tre-fire akkorder i dag, er stort sett forbundet med resirkulering av allerede velkjente vendinger.

Pop- og rockuttrykket er veldig enkelt, samtidig som det innbyr til utrolige variasjoner. Derfor gjør det ingen ting at artister stjeler og tyvlåner. Når det gjøres som Robin Hood og gentlemansforbrytere, så blir det som regel en fryd.

Myk massasje

Og det er nettopp det Savoy gjør her. Bandet går bredt ut og småstjeler fra England og USA. De leter ikke bare etter en type tyvegods, men er opptatt av forskjellige varer - såframt det dreier seg om kvalitet.

«Savoy» er blitt et variert og behagelig album uten de store overraskelser.

Her er det neddempet melankoli, myk massasje tuftet på amerikansk tradisjonsmusikk, britpop, smågrønsja greier og søtnaivisme.

Paul Waaktaar-Savoy var - og er fremdeles, men i mindre grad - den viktigste låtleverandøren i a-ha. Etter mange år i musikkbransjen viser han utrolig slitestyrke. Lekegrinda Savoy er nok ikke så prestisjefylt som a-ha, men ikke desto mindre interessant. Keep up the good work.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!