Ghita Nørby:

Stjerna går til frontalangrep - igjen

I 2019 gikk Ghita Nørby viralt etter å ha skjelt ut en journalist. Nå gjør hun det igjen på direkte TV.

TIL ANGREP: Den velkjente danske skuespilleren Ghita Nørby gikk i 2019 viralt for å skjelle ut en journalist. Nå gjør hun det igjen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TIL ANGREP: Den velkjente danske skuespilleren Ghita Nørby gikk i 2019 viralt for å skjelle ut en journalist. Nå gjør hun det igjen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Den danske skuespilleren Ghita Nørby var mandag kveld med direkte på «Go’ aften Live» på dansk TV2, der journalisten Simi Jan intervjuet henne foran Det kongelige Teater. Det gikk ikke som det skulle, skriver Politiken.

Blant annet skulle intervjuet dreie seg om Ghita Nørbys barndom og karriere, men også om tilfellet i 2019, da Maria Zeuthen intervjuet Nørby på Radio24syv. Intervjuet gikk viralt grunnet den aggressive tonen mellom skuespilleren og journalisten.

- Det første spørsmålet du gir meg er totalt idiotisk. Du stiller de samme spørsmålene som alle journalister fra Se og Hør og alle steder, var dommen fra skuespilleren, som ved flere anledninger etterliknet journalistens talemåte og kalte henne «sinnssyk» og det som verre var i løpet av skandale-intervjuet fra 2019.

Intervjuet passerte 100 000 nedlastinger på under et døgn, nærmet seg 400 000 etter ei uke, og satte i gang et omfattende ordskifte om kjendisjournalistikk og intervjuteknikk i danske medier, skrev Journalisten. To år seinere gjør hun nå det samme på direkte-TV.

- Idiotiske spørsmål

I TV2-intervjuet ble Ghita Nørby blant annet spurt om døden skremmer henne.

- Nei, hva skal jeg svare på et slikt spørsmål? Så nå må du slutte. Kan du ikke venne deg til når du intervjuer folk, å spørre deg selv: Hvordan har jeg det egentlig, hva er det jeg vil vite? Dropp alle de idiotiske spørsmålene. «Er du redd for døden?» Hva skal jeg svare på det? sa Nørby.

KJEFTER HAN PÅ KONA? Denne video har spredt seg i sosiale medier, flere mener Justin kjefter på kona. Video: Twitter / Rød Løper Vis mer

Allerede i begynnelsen av det ti minutter lange intervjuet ga Nørby uttrykk for at spørsmålene var «overflatiske», da Simi Jan spurte om teatret ikke vekket mange minner.

- Ja, det kan du si. Det er så å si litt overflatisk. Minner vil jeg ikke kalle det. Det er et levd liv. Det er noe annet enn å ha noen morsomme minner fra å gå en tur i skogen, ikke sant, sa Ghita Nørby.

- Tenk deg om

Simi Jan spurte til slutt Ghita Nørby om hun kunne gi henne noen livsråd. Det var ikke Nørby spesielt interessert i.

- Tenk deg om. Det er det eneste rådet jeg kan gi deg, svarte hun.

Journalisten tok det hele med godt humør.

- Det er et godt råd. Det har vært en glede. Jeg er veldig takknemlig for du hadde tid til å prate med meg, også selv om jeg stilte noen dumme spørsmål, sa Simi Jan og avsluttet intervjuet.

Etter mandagens intervju på TV 2 har Ekstra Bladet kontaktet Ghita Nørby, som ikke vil kommentere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer