Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Adam Pålsson:

Stjerna overfalt av væpnet politi

Innspillingen til SVT-serien «Innan vi dör» gikk ikke helt etter planen.

SKUESPILLER: Den svenske skuespilleren Adam Pålsson er blant annet kjent fra seersuksessen «Broen». Han har også spilt roller i en rekke serier som er blitt sendt på både NRK og TV 2. Foto: Foto: Knut Koivisto / Nordisk Film
SKUESPILLER: Den svenske skuespilleren Adam Pålsson er blant annet kjent fra seersuksessen «Broen». Han har også spilt roller i en rekke serier som er blitt sendt på både NRK og TV 2. Foto: Foto: Knut Koivisto / Nordisk Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld bekrefter svensk politi at den anerkjente skuespilleren Adam Pålsson, som blant annet har spilt i storsatsinger som «Broen» og «Dirigenten», ble overfalt av væpnet politi tidligere på dagen.

Torsdag ettermiddag fikk politiet nemlig flere meldinger fra bekymrede øyenvitner om at en mann løp rundt med pistol i Stockholm sentrum.

Rykket ut

Det politiet ikke visste var at skuespilleren spilte inn scener til SVT-serien «Innan vi dör» - eller «Før vi dør» som den ble omdøpt til da den ble sendt på NRK.

- Vi fikk melding om at en mann løp rundt med pistol i gatene. To politipatruljer rykket ut og da de fikk øye på mannen, dro de våpen mot ham, sier Thomas Sundh i Stockholm-politiet til Aftonbladet.

Videre forteller Sundh at politiet spurte Pålsson om han var bevæpnet, hvorpå den kjente skuespilleren skal ha svart «ja» og tatt fram pistolen. Sundh sier at han ikke vet om Pålsson rettet pistolen mot politiet, men understreker at han ikke kastet den fra seg.

På bilder fra stedet som Aftonbladet har publisert, kan man se at skuespilleren ble lagt i bakken på brutalt vis, før situasjonen roet seg.

TRAILER: Ted Gärdestad (1956-1997) var en av Sveriges mest elskede artister. Filmen «Ted - för kärlekens skull» handler om hans dramatiske, kontrastfylte liv. Video: Nordisk Film Sverige Vis mer

Har det bra

Politiet bedyrer at de agerte i henhold til regelverket, mens Fredrik Heinig i produksjonsselskapet B-reel forteller at de hadde alle nødvendige godkjenninger til å filme, samt at det var personal til stede for å sperre av filmsettet.

Politiet sier de vil undersøke saken videre.

På Aftonbladets spørsmål om hvordan det går med Pålsson, svarer Heinig slik:

- Etter forholdene har han det bra. Vi har hatt, og kommer til å ha ytterligere samtaler med ham. Han har også blitt tilbudt oppfølging.

Skuespillerstjerne

I tredje sesong av den kritikerroste tv-serien Broen, spilte Adam Pålsson en mann som vil hevne seg på alle som sørget for at han kom til verden, inkludert sin biologiske far.

I et intervju med SVT i 2015 fortalte han at han hadde fått merke hvor stor en seersuksess «Broen» ble i Sverige, og forteller om en hendelse som utspant seg bare dager etter at morderen i serien ble avslørt.

- Noen kom bort til meg i køen på butikken og uttrykt lettelse for at jeg ikke var morderen likevel. Men seinere har de sagt: «Det var jo deg! Bør jeg være redd for deg nå?»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!