Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dyremishandling:

Stjerna raser etter at hundevideo ble lekket fra filmsett:
– Hjertet mitt er knust

PETA hevder at videoen viser dyremishandling under filminnspilling.

STJERNA RASER: Etter at dette klippet ble publisert av dyrevernsorganisasjonen PETA, reagerer blant andre Glee-stjerna Matthew Morrison, en av rolleinnehaverne i filmen «Crazy Alien». Det er på filmsettet til denne filmen, som har premiere i februar i 2019, at organisasjonen hevder det hele fant sted. Video: PETA ... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dyrevernsorganisasjonen PETA publiserte torsdag 15. mars et klipp fra det de hevder er fra filmsettet til den nye science fiction-filmen «Crazy Alien».

Klippet, omtalt av flere internasjonale medier, viser en schæferhund innelåst i det som skal være et metallbur. Buret blir deretter heist opp i lufta av en heisekran, svinger fram og tilbake, før det blir kastet ned i ei elv like ved.

– Forferdelig å være vitne til

PETA forteller i en bloggpost at klippet ble tilsendt dem av en varsler som var på filmsettet i Kina 28. november i fjor, og dermed øyevitne til det hele.

«Dette er et av de verste eksemplene på dyremishandling jeg har sett noensinne», skal varsleren ha sagt.

Dyrevernsorganisasjonen hevder at varsleren så at en ansatt prøvde å hisse opp hunden for å få den til å bjeffe så høyt som mulig. Det var etter dette at den skal ha blitt låst inne i «det lille metallburet».

«Idet buret ble heist opp i lufta, stoppet hunden å bjeffe øyeblikkelig. Kablene ble brukt til å spinne buret ut av kontroll, før det landet 12–15 meter bortenfor. Det var forferdelig å være vitne til», hevder varsleren i PETAs bloggpost.

Varsleren fortsetter med å fortelle om den neste scenen.

«Hunden ble igjen låst inne i buret. Denne gangen ble den løftet opp til en seks meters høyde, og buret spant ut av kontroll mot elva, hvor buret og hunden landet. Etter 5–8 sekunder ropte regissøren «kutt».

RASER: En av rolleinnehaverne i filmen «Crazy Alien», Matthew Morrison, som er mest kjent for sin rolle i serien «Glee». Foto: Invision / NTB Scanpix
RASER: En av rolleinnehaverne i filmen «Crazy Alien», Matthew Morrison, som er mest kjent for sin rolle i serien «Glee». Foto: Invision / NTB Scanpix Vis mer

Regissøren skal ha bedt om gjentatte takninger etter dette.

«Jeg kunne ikke tro mine egne øyne», skriver varsleren.

Hele seansen skal ha pågått i to timer, uten at hunden skal ha fått en pause.

«Glee»-stjerne raser

En av de medvirkende i filmen, som ifølge nettstedet Indie Wire har premiere i februar i 2019, er skuespilleren Matthew Morrison, mest kjent for sin rolle i den populære serien «Glee».

Morrison uttalte seg fredag om sine tanker rundt klippet av hunden på Twitter:

«Jeg har akkurat blitt gjort kjent med en video fra filmsettet jeg jobbet på i Kina. Hjertet mitt er knust etter å ha sett et dyr bli behandlet slik. Hadde jeg vært der, eller visst om dette, så hadde jeg gjort alt jeg kunne for å ha stoppet det. Jeg har ringt produsentene for å uttrykke mitt sinne.»

Nå vil organisasjonen at man skal boikotte filmen, at scenen blir fjernet, og at regissøren ikke skal få lov til å jobbe med dyr igjen. De vil også at filmens medvirkende skal donere sine lønninger til dyrebeskyttelser i Kina.

I skrivende stund har verken regissøren Hao Ning eller produksjonsselskapet Dirty Monkey Films Group kommentert videoklippet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!