Stjerne-bokhøst på Aschehoug

Jan Kjærstad, Hanne Ørstavik, Unni Lindell og Stein Mehren er bare noen av forfatterne som gjør at Aschehoug forlag ser høsten lyst i møte.

Stein Mehren kommer med en ny diktsamling, og Jan Kjærstad er aktuell med en kjærlighetsroman. Hanne Ørstavik , som tidligere har gitt ut sine bøker på Oktober forlag, kommer i høst med romanen «Uke 43» på Aschehoug forlag. Karsten Alnæs har benyttet tida flittig etter at han gikk av som formann i Forfatterforeningen. I tillegg til å bearbeide storverket «Historien om Norge» for tv har han skrevet romanen «En fremmed» - om den spanske borgerkrigen.

Liv Køltzow er aktuell med romanen «Ibis», og Kari Bøge følger tråden fra fjorårets kritikerroste roman «Og hva så» om forholdet mellom en mor og en datter. Årets utgivelse får tittelen «Lins bok».

Om fedrene

Forfatteren bak romanen «Grøftetildragelsesmysteriet» og essaysamlingen «Om naturen», Thure Erik Lund , kommer med en ny roman med tittelen «Kompromateria». Harald Rosenløw Eeg sitter for tida i Spania og skriver på innspurten til boka «En gang der oppe». Toril Brekke har skrevet en biografi om faren, Paal Brekke. Mens Vilde Bjerke har skrevet biografi om sin far, André Bjerke. Av andre biografier kan nevnes Arild Stubhaug om Conrad Nicolai Schwach, Ivo de Figueiredo om høyesterettsadvokat J.B. Hjort og Julie Eges erindringer.

Toppkrim

Både Unni Lindell , Jo Nesbø , Kim Småge og fjorårets debutant Tom Kristensen , kommer med nye romaner om sine krimhelter, henholdsvis Cato Isaksen, Harry Hole, Anne-kin Halvorsen og Mads Hammer. Arild Rypdal har skrevet en internasjonal thriller og Ronald Bye debuterer skjønnlitterært med en politisk thriller fra Oslo.

Verdenslansering

Paul Auster og hans norske kone Siri Hustvet er begge aktuelle med bøker. Det blir dobbel verdenslansering av disse 22. august i Oslo.

Russiske Boris Akunin (psevd.) gjør suksess med historisk krim både i bokform og på tv i Russland. Til høsten kommer han i norsk oversettelse.

EN AV MANGE «STJERNER»: Hanne Ørstavik kommer med bok på Aschehoug til høsten. Tidligere har hun vært i Oktobers stall.