Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjerne-detektiv bestakk politiet

Anthony Pellicano har blant annet Michael Jackson på kundelista

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hollywood-stjernenes mest brukte privatdetektiv, Anthony Pellicano, har nok en gang kommet i søkelyset. I dag ble han tiltalt for å ha bestukket politiet slik at de gav ham ulovlig informasjon og tilgang til konfidensielle dokumenter. 61-åringen skal også ha drevet med ulovlig telefonavlytting og skaffet seg ulovlig tilgang til flere PC\'er.

Det er politiansatte i Los Angeles og Beverly Hills som har latt seg kjøpe av Pellicano.

Privatdetektiven har jobbet for flere av verdens største kjendiser - Michael Jackson, Elizabeth Taylor og Sylvester Stallone er bare noen av dem han har hatt på kundelista. Hvorvidt noen av kjendisene er tilknyttet denne saken, er ikke kjent.

- Men alle som har leid inn denne karen er et logisk mål for etterforskning. Det er en pinlig situasjon å være i, sier Lon Sobel, professor ved Southwestern University School of Law and redaktør av Entertainment Law Reporter til nyhetsbyrået AP.

Flere venter nå at det vil komme avsløringer som kan avdekke mye snusk blant de store stjernene.

- Saken har potensial til å være våre en sunn lærepenge for hvordan folk i Hollywood bør behandle hverandre. Du kan ikke etterforske fiendene dine på en ulovlig måte. Selv i Hollywood må man spille etter reglene, sier Sobel.

Pellicano har skapt hele sin karriere i rampelyset. Han ble først gang kjent i 1977, da fant han beinrestene av Elizabeth Taylors tredje ektemann, som var blitt stjålet fra en kirkegård i Illinois. I 1993 ble han leid inn av Michael Jackson for å motbevise anklagene om at superstjernen hadde forgrepet seg på barn.

Fredag slapp Pellicano ut av føderalt fengsel etter å ha sonet en dom på 2,5 år for å ha hatt illegale våpen, men ble raskt arrestert igjen. Han vil ikke samarbeide når det gjelder punktet om telefonavlytting, fordi han vil beskytte klientene sine.

IKKE SKYLDIG: Anthony Pellicano nekter for å ha gjort noe galt. Foto: Reuters
IKKE SKYLDIG: Anthony Pellicano nekter for å ha gjort noe galt. Foto: Reuters Vis mer

Pellicano erklærer seg \'ikke skyldig\' på alle de 105 punktene i tiltalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!