Stjerne-foreldre

Mamma Berit og pappa Tore har også fått livet snudd på hodet etter Lenes suksess med Aqua.

- Jeg skjønner ikke hvorfor du skal ha ei telefonlinje som går rett inn på en telefonsvarer og en annen linje med et hemmelig telefonnummer, sa håndverkeren da han for tre år siden kom til Berit og Tore Nystrøms hus i Ramnes.

Berit sto barbeint i joggedress med to morgentrøtte hunder i bånd.

- Du skjønner vi har ei datter i popbransjen og vi får så mange telefoner fra media og andre at vi holder på å bli gale.

- Hvem er det da? spurte han.

- Har du hørt om Lene i Aqua?

Det ble helt stille. Så spurte han:

- Er jeg hjemme hos henne nå? Han så på mamma Berit og utbrøt:

- Ja, men du ser jo fullstendig normal ut!

- Og normale er vi fortsatt, smiler Tore Nystrøm, pappa til Norges største superstjerne, der han sitter i sofaen. Sammen med kona Berit siler han telefonene som kommer inn og videreformidler en brøkdel av henvendelsene og hilsningene.

For seks år siden rådet pappa Tore sin yngste datter til å satse på reiselivsnæringa, i hvert fall ikke på et usikkert bandprosjekt i Danmark.

- Pappa, jeg er 20 år nå. Når jeg blir 80 år, vil jeg ikke ha gått i 60 år og angret på at jeg ikke forsøkte. Jeg prøver, jeg, sa Lene Nystrøm, pakket sekken og reiste til København. Fra København pendlet hun ofte hjem for å jobbe på en gullsmedbutikk for å få penger til å holde på med Aqua-prosjektet.

I dag er pappa Tore glad for at han ikke prøvde å overtale henne til å satse på reiselivet.

- Hvordan har livet som mamma og pappa til Norges største superstjerne påvirket dere?

- Vi har blitt bedre menneskekjennere. Blitt mer skeptisk til folk, bruker mer tid på å finne ut hvilke folk vi vil bry oss med, medgir foreldrene, som innrømmer mange skuffelser i kjølvannet av den eventyrlige suksessen. De har hatt Se og Hør på verandaen, fått de utroligste henvendelser og mottatt merkelige signaler fra kjente og kjære.

- Noen av de menneskene som vi hadde forventet ville si noe om Lenes suksess, har uteblitt. På den andre siden har vi fått mange hyggelige henvdelser fra folk som vi ikke kjente noe spesielt fra før.

- Hvordan er det å være foreldre til Norges største stjerne?

- For oss er hun bare den jenta vi alltid har kjent. På scenen er hun stjerne. Vi fatter ikke dette, vi skjønner vel ikke hvor stort det er, og vi og kommer vel aldri til å helt til å forstå det. Vi må bare prøve å akseptere at det er sånn.

tommy.fossum@dagbladet.no

FORELDRE: Lenes foreldre Berit og Tore har en datter litt utenom det vanlige.