Stjerne fra fødselen

LOS ANGELES (Dagbladet): Jeg kan ikke tenke meg noe kjedeligere enn å prate om manuskript, roller og regissører med mamma. Vi har annet å prate om -og er gudskjelov ikke så sjølopptatte, sier Kate Hudson til Dagbladet.

I likhet med mamma er hun aktuell for det store lerretet i vinter. Kate i det romantiske krigsdramaet «Four Feathers» med Heath Ledger, Goldie som groupie i «Banger Sisters» sammen med Susan Sarandon og Geoffrey Rush.

I hele sitt liv har Kate Hudson levd i rampelyset. Som datter av Hawn og sangeren og komikeren Bill Hudson - og med Kurt Russell som mangeårig stefar - ble hun tidlig vant til blitslampene.

OSCAR-NOMINERT: Mindre oppmerksomhet ble det selvsagt ikke da hun fikk sin egen skuespillerkarriere, og da hun ble Oscar-nominert for to år siden for sin rolle i «Almost Famous». Attpåtil giftet hun seg med den tidligere Black Crowes-frontmannen Chris Robinson.

Selv mener hun at hun var bare fire år da hun fikk sitt første sterke møte med den verste delen ved kjendislivet.

- Jeg husker vi var på en bursdag på en marokkansk restaurant, da pappa sa at vi måtte gå bakveien da vi skulle dra hjem. Pappa hadde meg på en arm og min bror Boston i den andre. Da han åpnet bakdøra, sto over 20 paparazzier med sine lange linser og blitser - og skrek til oss at vi skulle se inn i kameraene!

- Både jeg og Boston hylte og gråt da mamma og pappa forsøkte å finne bilen i kaoset. Vi var livredde. Da skjønte jeg at det var noe merkelig og annerledes med mine foreldre - og mitt liv.

- Men det har åpenbart ikke skremt deg fra Hollywood?

- Nei, slike tilstander har jeg vært spart for i min karriere. Jeg har alltid elsket å opptre og danse og stå foran kamera. Så lenge jeg føler det slik, vil jeg fortsette, sier Kate Hudson, som ikke har vurdert noen annen karriere. Selv om hennes far alltid har oppfordret henne til å bli advokat.

HAR EN GOD MOR: Hennes rolle som Penny Lane i «Almost Famous» har blitt sammenliknet med hennes mors rolle i «Banger Sisters», men selv ser hun ikke parallellen.

- Jeg er ikke i stand til å analysere min mor som skuespiller. Jo visst synes jeg at hun er vakker og talentfull, men for meg er hun en god mor - og en viktig støtte, sier Hudson, som har arvet sitt sprudlende vesen fra sin mor.

Sammen har mor og datter utviklet et venninneforhold. Og når de er sammen, er temaet sjelden Hollywood. Kate kan ikke tenke seg å sammenlikne roller og karriere med morens. Hun vil heller ikke ta imot Hollywood-råd fra mor.

- Vi prater ikke om film. Det høres kanskje rart ut, men vi gjør det simpelthen ikke. Huff, det er så vanskelig for meg å prate om dette, for jeg hater å snakke om meg selv, sier hun.

Hudson tar en støyt av vannflaska før hun legger til:

- Min mor gir meg råd som mor - og som de fleste mødre gir sine døtre. Som da jeg og Chris ville gifte oss. Det hadde hun mange råd og tips rundt.

- Hva var rådene?

- Jeg hadde jobbet mye og var sliten da vi ville gifte oss. Derfor sa mamma at jeg burde ta en pause fra Hollywood og være mye sammen med Chris. Hun ba meg om å reise hjem og ta vare på Chris, meg selv og vårt felles hjem og liv, forteller Kate.

TESTET FORHOLDET: Hun fulgte sin mors råd. Da en av dem måtte jobbe, fulgte den andre med. De ville teste forholdet. Etter en stund som kone og mann bekjentgjorde paret at de to fungerte så fint sammen at de ville gå til alters.

- Vi tok mamma ut til en middag da vi fortalte at vi hadde bestemt oss. Hun sa: «Hvis det fungerer, er det ikke noe som er vakrere i verden. Men hvis det ikke fungerer, vil det bli det mest slitsomme dere har gjort.»

- Men det er knapt noen som kjenner meg så godt som min mor. Hun vet at jeg ikke tar noen forhastede, irrasjonelle avgjørelser, selv om venninnene mine trodde jeg ville bli den siste i flokken til å gå opp kirkegolvet. I stedet ble jeg den første.

GODE VENNINNER: Kate Hudson og mamma Goldie Hawn fniser litt på en konferanse om kvinner og film. De to er gode venninner.