Stjerne over natta

Sine Helene Strømberg (31) var en anonym danser i «My Fair Lady». På en dags varsel steppet hun inn i hovedrollen og fikk trampeklapp på Oslo Nye Teater.

Motspillerne Kåre Conradi og Anders Hatlo roste Strømberg opp i skyene etter forestillingen i går.

Strømberg rakk bare en prøve for seg selv før hun gikk på scenen som fattigjenta Eliza.

- Det er helt strålende å klare dette etter bare én prøve. Det er fint med en ny skuespiller, for det gir hele ensemblet ny energi, sier Conradi.

- Alt preges jo av dette, men Sine gjorde en utrolig imponerende innsats, sier Hatlo.

Utsolgt

Skuespilleren Heidi Gjermundsen er sykemeldt hele denne uka, fordi hun risikerer å få knuter på stemmebåndet. Conradi ble selv slått sjakk matt for to uker siden, og ble kjørt til legevakta etter å ha dunket hodet i en karm på vei ut av scenen. Men det skal mer til for å knekke ensemblet, som opplever utsolgte hus ut mai.

Lettet

Strømberg var selv lettet etter forestillingen i går.

Hun har tidligere erfaring fra oppsetninger som «Annie Get Your Gun» og «Damenes aften», og er utdannet i London og Oslo.

- Hvordan har du klart å lære replikkene på så kort tid?

- Jeg har visst i tre uker at om noe skulle skje, ville jeg steppe inn. Derfor har jeg jobbet med manus og sanglærer en stund, sier Strømberg, som føler at hun har fått sin drømmesjanse. Men hun håper likevel Gjermundsen snart er tilbake.

LETTET: Anders Hatlo (f.v.) og Kåre Conradi gir Sine Helene Strømberg et velfortjent kyss etter hovedrolledebuten i går. Strømberg hadde bare rukket én prøve før hun gikk på scenen.