Stjerne uten hovedroller

CANNES (Dagbladet): William Hurt ble aldri den megastjernen han lå an til å bli på 80-tallet. Karrierekurven har vært dalende i noen år nå, og i sin nye film har han ikke engang hovedrollen. Måne får han også snart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men den, sin snart skallete isse, bærer han som et ekte mannfolk - ingen hårtransplantasjoner på den karen, nei. William Hurt synes å ta det meste med stor ro, også spørsmål av typen:

- Hvem er dine favoritt-detektiver i film og litteratur?

- De som løser krimgåten, sier William Hurt.

Sjelekamp

Det gjør han egentlig ikke som politiinspektør Frank Bumstead i filmen «Dark City». Men nå er heller ikke krimgåten han konfronteres med i denne filmen, pensum på politiskolen: Det dreier seg om en utenomjordisk rases forsøk på å tilegne seg menneskenes sjelelige egenskaper, noe de selv så sårt savner.

«Dark City» er regissert av Alex Proyas, og gir åpenbare assosiasjoner til Ridley Scotts sci-fi-klassiker «Blade Runner». Den foregår i et mørklagt og skittent bysentrum, tidfestet til 1940-tallet, faktisk, - men likevel med en aura av fæl framtid over seg. I disse noe slitne omgivelsene vandrer den mordmistenkte John Murdoch (Rufus Sewell), på jakt etter sin egen hukommelse - som de sjeleløse har stjålet fra ham.

Trenger tid

Det var mange som gikk under den første visningen av «Dark City» i Cannes i går, men Hurt insisterer:

- Det er en god historie, ikke typisk science fiction, men mest av alt et budskap om at menneskets sjel ikke kan brytes ned. Det er viktig å få sagt slikt i våre tider - på hvilken måte du sier det er underordnet.

GREI KAR: William Hurt er ikke lenger den stjernen han kunne ha blitt. Nå er han kanskje for gammel til å bli det, men en grei kar er han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer