Stjernedesigner jobber med norsk band

Fra Joy Division til Lorraine.

(Dagbladet.no): Den legendariske, britiske designeren Peter Saville har designet coveret til bergensbandet Lorraines nye singel «I Feel It».

Saville er mest kjent for oppdrag for band som New Order, Joy Division, Suede og Pulp.

I et intervju med Uncut forteller vokalist Ole Gunnar Gundersen at de måtte lokke 51-åringen ut av pensjonstilværelsen.

- Han elsket musikken. Vi er veldig fornøyd med at mannen som gjorde «Closer» (Joy Division) og «Technique» (New Order) også har laget vårt cover. Det er et stort kompliment, sier han.

Redesignet Storbritannia

Peter Saville var med å starte det legendariske plateselskapet Factory Records, før han flyttet til London i 1979. I tillegg til oppdrag for nevnte Manchester-band tok han også jobber for blant annet Roxy Music og Wham!

Med britpop-perioden på midten av 90-tallet fikk han en ny vår, og plateomslagene han lagde for Suede og Pulp er prisbelønte. Siden har han stort sett holdt seg unna musikken, og konsentrert seg om avtaler med blant andre CNN og Stella McCartney.

I 2002 besøkte han Norge, og uttalte blant annet følgende til NTB:

EKSKLUSIVT SAMARBEID: Bergensbandet Lorraine får det til i England. Storselskapet Sony BMG har store forventninger til debutplata, som er ventet til høsten.
EKSKLUSIVT SAMARBEID: Bergensbandet Lorraine får det til i England. Storselskapet Sony BMG har store forventninger til debutplata, som er ventet til høsten. Vis mer

- Da jeg gikk ut av college, hadde jeg ambisjoner om å redesigne Storbritannia. Og jeg kan nå se at jeg til en viss grad har medvirket til det.

Store forventninger

Lorraines nye singel kom ut i England i går, og sendes i løpet av kort tid også ut til norske radiostasjoner. En langspiller er ventet til høsten.

Bandet utgis av Sony BMG i England, mens Waterfall Records har lisensiert ut skiva til Universal i Norge.

- De er nok det mest spennende norske bandet for tida, sett med britiske øyne. Det er i hvert fall en stor «buzz» i platebransjen rundt dette bandet nå, fortalte Alex Needham, journalist i det britiske musikkmagasinet NME, til Dagbladet.no i fjor høst.

Da Lorraine spilte på Mono i Oslo tidligere i år ble flere titalls bransjefolk fløyet inn fra England for å se på.

Bandet har nettopp flyttet til Camden, og vokalist Gundersen opplyser til Uncut at de ikke savner Norge.

- Ikke egentlig. Vi føler det egentlig ikke som om vi har noe hjem. Det er som om vi er på en sammenhengende reise, forteller han.

NY SAVILLE: Omslaget til Lorraines nye singel «I Feel It».
<B>KLASSISK SAVILLE: New Order - «True Faith».
KLASSISK SAVILLE: Joy Division - «Unknown Pleasures».
KLASSISK SAVILLE: Suede - «Electricity».