Stjernedryss i Wiese-finalen

Etter ni uker og et gjennomsnitt på rundt 700 000 seere er Claus Wiese klar fredagsvinner hittil i år. Men i kveld er det ugjenkallelig slutt. Da går «Wiese» på for aller siste gang. Og det blir en stjernespekket avskjed på Marienlyst.

Kylie Minogue, Simple Minds, Richie Sambora, Lisa Ekdahl og norske Splean. Det er så en skulle tro Kalvøya-festivalen har tatt feil av datoen. Men niks, det er bare «Wiese» som slår på stortromma. Etter kveldens sending kan han ta en velfortjent pause. Claus Wiese har vunnet konkurransen om seerne fredag kveld suverent over Hallvard Flatland og «Fredagsbørsen» på TV2.

Klar for ferie

- Jeg skjønner fotballspillere som sier at de tar en kamp av gangen, sier Claus Wiese etter 18 programmer på 9 uker. To ganger hver fredag siden 30. januar har han vært på direkten. Tre av fredagene med lungebetennelse.

- Jeg har en følelse av at jeg har vært på jobb all den tida jeg har vært våken det siste halve året. Det skal bli deilig å slå av harddisken. Etter hver sending er jeg totalt utladet. Går så å si i svart. Det skal bli godt å få påskeferie, sier Claus Wiese som ikke vil si noe om hvor lenge ferien vil vare for hans vedkommende.

- Forrige gang «Wiese» var slutt, sa jeg at de måtte bære meg inn i studio hvis jeg skulle gå på lufta igjen. Denne gangen sier jeg ingenting.

Stresser ikke

Dermed er tredje runde med «Wiese» siden høsten 1996 overstått. En kunne være fristet til å tro at Claus Wiese sklir på rutinen etter så mange sendinger. Slik er det ikke.

- Jeg har like høy puls nå som i starten, sier han.
Men det skulle en ikke tro. Selv ikke den gangen Daniel Franck ikke dukket opp som gjest og han måtte intervjue en annen på 40 sekunders varsel, kunne man ane at programlederen var urolig. Ikke da den svenske multimillionøsen Anna Wahlgren var støkk i snøkavet, og ankom NRK ti minutter ute i programmet heller. Nærmere 800 000 nordmenn fulgte Wieses stoiske fredag-samtaler uten å ane at det var fare på ferde. Men det store seertallet seere tenker han ikke på.

- Nei, da hadde jeg blitt gæren. Akkurat det er helt umulig å forholde seg til, sier han.

WIESE VINNER: På det meste ser nærmere 800 000 nordmenn på Claus Wiese.