MEKTIG MANN: MGM-sjefen Eddie Mannix nøt stor status i Hollywood på 50-tallet, noe som blant annet ble understreket i halvdokumentariske «Hollywoodland». Denne scenen var han derimot ikke med i.
MEKTIG MANN: MGM-sjefen Eddie Mannix nøt stor status i Hollywood på 50-tallet, noe som blant annet ble understreket i halvdokumentariske «Hollywoodland». Denne scenen var han derimot ikke med i.Vis mer

Stjerneduo lager film om Hollywood-bøller og filmbransjens skyggeside

Basert på en sann historie?

(Filtermagasin.no): De legendariske filmskaperbrødrene Ethan og Joel Coen viser ingen tegn til å legge seg på bremsen etter 20 år i bransjen. Tvert imot.

I helga ble deres neste film «Hail Caesar» røpet av filmnettstedet Deadline.

Denne gangen skal radarparet ta for seg skyggesiden av Hollywood på 1950-tallet, og folkene som jobbet i kulissene for å opprettholde den glanspolerte fasaden.
 
Kjent figur «Fikseren» Eddie Mannix er ledestjerna i historien, og deler i minste fall navn med en velkjent studiosjef fra MGM som skal ha hatt  jerngrep om filmindustrien i USA rundt samme tid.

Mot slutten av den såkalte gullalderen, da Hollywood på mange måter var på sitt mest glamorøse, hyret de største studioene egne folk til å bevare stjernenes gode rykte, vikle opp i uenigheter og bølle med konkurrentene for å holde arbeidsgiveren sin på topp.

Brødrene diskuterte et prosjekt med samme navn i fjor, men da var det snakk om en 1920-talls komedie om en teatertropp der George Clooney hadde en av hovedrollene.

Den gangen beskrev de den selv som en film om «filmindustrien, livet, religion og tro» til Thompson on Hollywood. Det er uvisst hvor mye av det manuset som er igjen, og om Clooney fortsatt er med.

Til tross for navnet er dette i hvert fall ikke filmen de har lyst til å lage om antikkens Roma.

Mystisk dødsfall Historien om den virkelige Eddie Mannix ble til dels fortalt gjennom boka og den påfølgende filmen «Hollywoodland». Da særlig hans tilknytning til «Superman»-skuespilleren George Reeves' død.

Reeves ble funnet død i hjemmet sitt etter et angivelig selvskudd, men det ble sådd tvil om hvorvidt han begikk selvmord eller ble myrdet.

Skuespilleren hadde over lengre tid blitt sett med Toni Mannix, kona til Eddie Mannix, og «Hollywoodland» prøver blant annet å utforske om studiosjefen hadde noe med dødsfallet å gjøre.

Dermed kan det ligge an til et adskillig girskifte fra Coen-brødrenes forrige film «Inside Llewyn Davis», et dunkelt drama om New Yorks folkemusikkmiljø på 60-tallet. Gitt at hovedpersonen i «Hail Caesar» deler mer enn navnet med Eddie Mannix, altså.