Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjernefabrikken

Lise Fjeldstad har gjort det. Mari Maurstad, Hanne Krogh, Hege Schøyen, Kjetil Bjørnstad og Anne Grosvold også. Alle har de gått på Hartvig Nissen skole. Etter 150 år svinger det fortsatt på Frogners stjernefabrikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nissen var mitt andre hjem i tre år. Jeg flyttet fra Haugesund til Oslo for å begynne der. Hele min verden kretset rundt skolen, og fortsatt ser jeg på den som et barndomshjem, sier Hanne Krogh. Hun ble uteksaminert i 1975, sammen med blant andre Minken Fosheim.

Hun er en av de mange artistene som startet karrieren i skolebygningen på Frogner. Det var og er stor rift om plassene på musikk- og dramalinja ved Nissen.

- Jeg gikk musikklinja, og fikk masse venner som er endt opp som musikere i ettertid, forteller Lillebjørn Nilsen, som gikk ut i 1970.

- Min interesse for jazz og viser startet der. Hartvig Nissen ga meg en god start i livet, istemmer Steinar Ofsdal, som gikk ut to år tidligere - Nissen har betydd alt for meg, repliserer Svein Tindberg, som gikk ut i 1972. - Jeg var lykkelig fordi jeg fikk drive med drama, sier Mari Maurstad fra 1976.

Jubileumsforestilling

Tidligere i år feiret skolen 150-årsjubileet med en stor festforestilling i Rådhuset, hvor mange av de tidligere elevene stilte opp.

- Nissen er Oslos nest eldste skole. Det var en ren pikeskole helt fram til 1963, og fortsatt er 70 prosent av elevene jenter, forteller rektor Stein Løvold.

Prinsessene Astrid og Ragnhild har begge gått på Nissen. Astrid feirer femtiårsjubileum,

Hektisk

I teatersalen på skolen er det nå hektisk aktivitet til langt på kveld. Kaja Lauten (21) har trommet sammen 35 av sine venner, bekjente og medelever til en forestilling med dans, musikk og teater.

- Jeg har et valgfag som heter prosjekt, og hadde lyst til å smelle til. Det har vært fryktelig slitsomt, men utrolig gøy, sier Kaja.