Anmeldelse: Kygo på Findings Festival

Stjernefaktoren mangler

Kyrre, hvor ble det av deg i alt mylderet?

Live-published photos and videos via Shootitlive

KONSERT: Alt av staffasje som man kan vente seg fra ei DJ-stjerne i verdensklasse er på plass. Fengende låter. Dyktige gjestevokalister. Sømløse overganger. Pen grafikk. Heftig lysshow. Fyrverkeri som skremmer livskiten ut av alle Bisletts katter og hunder.

Kygo

3 1 6
Hvor:

Findings Festival

Tilskuere:

20 000 (utsolgt)

«Han stjal ikke showet.»
Se alle anmeldelser

Likevel er det noe som mangler i Kygos avsluttende DJ-sett på Findings-festivalen i Oslo. Stjerna sjøl.

Ikke i ren fysisk forstand. Kyrre Gørvell-Dahll (27) står jo der oppe bak DJ-pulten. Han skrur på knotter og har armene i været, står litt på pulten, teller ned til droppene og spør oss med jevne mellomrom om vi har det bra.

Men han blir litt anonym midt i det hele.

Lavt lydnivå

Kygo åpner med Imagine Dragons-samarbeidet «Born To Be Yours» fra 2018, og fyrverkeriet stiger til værs parallelt med hasjrøyken fra sidemannen min.

Etter et par låter blir det lave lydnivået påfallende. Muligens et resultat av at sinte bislettboere har hyttet med neven mot festivalen tidligere, men kom igjen, da. Hvor er bassen som skal få hjertet til å hoppe i brystkassa?

Også vokallyden til gjesteartist Valerie Broussard er faretruende lav i miksen. Kygo selv er ganske sparsommelig med kommunikasjonen, og når han først griper mikrofonen for å ytre ei setning eller to, er det vanskelig å oppfatte hva han sier.

TEMPERATUR: Kygo sparte ikke på pyro-effektene på Bislett Stadion lørdag kveld. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TEMPERATUR: Kygo sparte ikke på pyro-effektene på Bislett Stadion lørdag kveld. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Spilte Avicii-låt

Et av konsertens store høydepunkter er «Kem Kan Eg Ringe», der Kygo har invitert «sambygdingene» Lars Vaular og A-lagets Store P med seg på scenen.

Rapperne skaper ei leken stemning, mens norske flagg blinker på storskjermene. Yes! Det er ingen tvil om kem eg skal ringe for å lage fest. Men Kygo må skru opp volumet på mikrofonene.

Et annet høydepunkt er en basstung remix av Aviciis «Levels». Den avdøde svensken er et av Kygos store forbilder. En åpenbar mulighet for ei ettertenksom setning eller to, men bergenseren kjører på med klassikeren «Er det god stemning, folkens?».

GJESTET KYGO-SHOW: Bergensrapperne Lars Vaular (til venstre) og Store P. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
GJESTET KYGO-SHOW: Bergensrapperne Lars Vaular (til venstre) og Store P. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Dansefest

Det er ingen tvil om at Kygos DJ-sett slår an blant de unge, paljettpyntede fjesene i publikum.

27-åringen fra Fana lager finfin dansefest med hits som «Carry Me», «Kids In Love» og «Stole The Show», og engasjerer både armer, bein og mobillykter i løpet av sitt halvannen time lange sett.

Men Kyrre selv kunne godt ha «bjudat på» litt mer. Litt høyere energinivå. Litt større spilleglede. Litt bedre kontakt med publikum. Litt mer personlighet.

Det var på nettopp Findings at Kygo i 2014 spilte sitt første store show. Den gang hadde bergenseren akkurat begynt å snuse på internasjonal oppmerksomhet med remixer av låter som Ed Sheerans «I See Fire» og Seinabo Seys «Younger».

MJAU: Ellevilt fyrverkeri avsluttet Kygo-konserten. Vår anmelder tenner et lys for alle husdyrene i nabolaget. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
MJAU: Ellevilt fyrverkeri avsluttet Kygo-konserten. Vår anmelder tenner et lys for alle husdyrene i nabolaget. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Bill.mrk: Stjernefaktor

Flere hundre millioner streams og en drøss høyprofilerte samarbeid seinere er Kygo en av våre aller største internasjonale stjerner. Men da han avsluttet Findings-festivalen lørdag var det nettopp stjernefaktoren som manglet. Han framsto rett og slett kjedelig.

For mange var Findings en siste fest før hverdagen setter inn med lesesal og vekkerklokke og ni-til-fire-liv. Kygo ga oss soundtracket til en siste sommerdans. Men for å parafrasere hans egen hit: han stjal ikke showet.

Det var det all staffasjen som gjorde. Og det er ikke bra nok.