Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjernefilmer på en snor

Hollywood viser frem høstens håp i Toronto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): The Toronto Film Festival annonserte i går hele sju store verdenspremierer i sitt program. I tillegg skal de vise Darren Aronofskys storfilm «The Fountain» for første gang i Nord-Amerika.

Den kanadiske filmfestivalen er nemlig blitt stedet der Hollywood slipper sine største høstfilmer, og i år kan publikum og presse se filmer der stjerner som Marc Anthony, Jennifer Lopez, Liam Neeson, Emma Thompson, Will Ferrell, Christian Ricci og Hugh Jackman er trekkplastre.

 • Regissør Leon Ichaso har fått med seg ekteparet Marc Anthony og Jennifer Lopez i filmen «El Cantante». Den handler om en livet til en salsastjerne og hans kjæreste, og deres oppturer (karriere og stjernestatus) og nedturer (kampen mot alkohol og narkotika).
 • Skuespilleren Tony Goldwyn («Romances & Cigarettes», «The Last Samurai») har satt seg i registolen og laget en ny versjon av den italienske filmen «Et siste kyss». Hovedrollen spilles av Zach Braff som sist sjarmerte de fleste i filmen «The Garden State». Denne gangen spiller han en vordende far som må takle kjærlighet, utroskap, tilgivelse, ekteskap og det å fylle 30 år.
 • Regissør David von Ancken har tidligere regissert episoder i tv-serier som «Cold Case» og «CSI: NY». På det store lerretet får han hjelp fra tidligere James Bond, Pierce Brosnan, og Liam Neeson. «Seraphim Falls» er thriller satt til rett etter den amerikanske borgerkrigen og handler om offiseren Carvers (Neeson) dødlige jakt på Gideon (Brosnan).
 • I «Venus» møter vi to engelske veteraner, Leslie Phillips og Peter O\'Toole. Filmen, som er regissert av Roger Michell («Enduring Love», «The Mother»), handler om hvordan de to eldre karenes liv forandrer seg når den enes grand-niese, spilt av nykommeren Jodie Whittaker, dukker opp. Vanessa Redgrave og Richard Griffiths spiller også i «Venus».
 • Darren Aronofskys enorme prosjekt, «The Fountain», vises for første gang i Nord-Amerika under filmfestivalen i Toronto. Hugh Jackman spiller Thomas Creo, en mann som kjemper en evig kamp for å redde kvinnen han elsker. Historien begynner på 1500-tallet, er en tur innom nåtida og ender opp i det 26. århundre. Oscarvinner Rachel Weisz spiller den kvinnelige hovedrollen.
 • Kenneth Branaghs «The Magic Flute» er en filmatisering av Mozarts kjente opera. Tekstene er oversatt til engelsk og handlingen er flyttet til første verdenskrig. Branagh har ifølge Toronto filmfestivals hjemmesider fått med et veritabelt stjernelag av klassiske stjerner i filmen.
 • Reese Witherspoon hentet hjem en Oscar for sin rolle som June Carter i filmen om Johnny Cash, «Walk the line». Nå spiller hun i og produserer filmen «Penelope» der Christina Ricci har hovedrollen. Dette skal være en slags eventyrfilm der Ricci spiller en rik ung kvinne som er forhekset. Og det må kjærlighet til for å fjerne den. «Penelope» er regissert av Mark Palansky, og det er er hans første spillefilm.
 • Marc Forster («Finding Neverland») har regissert «Stranger Than Fiction» med Emma Thompson og Will Ferrell i hovedrollene. Thompson spiller en forfatter som finner ut at en av hennes romanfigurer er en virkelig person som ikke synes det er noe stas å dø. Forster har også engasjert kjente fjes som Dustin Hoffman, Maggie Gyllenhaal og Queen Latifah.

  Toronto Filmfestival starter 7. september. Hele programmet offentliggjøres 22. august.

  Søk etter over 100 000 filmer og 300 000 filmpersoner.  Du finner filmbasen på db.no/film og i alle filmsaker. Søk på person, rolle eller film i det grå søkefeltet øverst i sakene eller på db.no/film. Du kan også lese Dagbladets anmeldelser, kaste terning og/eller skrive dine egne anmeldelser.

  Her er noen stjerner i Dagbladet.nos filmbase:

  Leon Ichaso
  Jennifer Lopez
  Marc Anthony
  Tony Goldwyn
  Zach Braff
  Pierce Brosnan
  Liam Neeson
  Leslie Phillips
  Peter O\'Toole
  Vanessa Redgrave
  Richard Griffiths
  Rachel Weisz
  Darren Aronofsky
  Hugh Jackman
  Kenneth Branagh
  Reese Witherspoon
  Christina Ricci
  Marc Forster
  Emma Thompson
  Dustin Hoffman
  Maggie Gyllenhaal
  Queen Latifah

WILL FERRELL: Komikeren Will Ferrell spiller mot Emma Thompson i filmen «Stranger Than Fiction». Alle foto: SCANPIX
WILL FERRELL: Komikeren Will Ferrell spiller mot Emma Thompson i filmen «Stranger Than Fiction». Alle foto: SCANPIX Vis mer
NY ROLLE:</B> Christina Ricci spiller en forhekset rik ung kvinne i filmen «Penelope».