Herman Flesvig og Mikkel Niva:

Stjerneflukt fra NRK

Herman Flesvig og Mikkel Niva melder overgang fra NRK til Schibsted.

FERDIGE: Herman Flesvig og Mikkel Niva er ferdig i NRK. Foto: Tore Meek / NTB
FERDIGE: Herman Flesvig og Mikkel Niva er ferdig i NRK. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen er det offisielt: Både profilene fra «Radioresepsjonen» og stjernene fra «Friminutt», Herman Flesvig og Mikkel Niva, skal fra NRK til Schibsted News Media. I løpet av årets lanserer Schibsted nemlig et eget abonnementsbasert podkastprodukt, melder VG.

- Etter snart tre år med «Friminutt», så er det på tide at vi trekker inn i klasserommet og begynner å jobbe litt for pengene. Når det gjelder selve innholdet vi skal lage kan vi garantere like meningsløst innhold, fjas og moro som før, sier Herman Flesvig og Mikkel Niva i en pressemelding fra Schibsted News Media.

Dagbladet har vært i kontakt med Flesvig som ikke har noen kommentar utover pressemeldingen. «Friminutt» er landets største podkast.

Forrige uke ble det kjent at Bjarte Tjøstheim, Tore Sagen og Steinar Sagen også forlater NRK. Seinere samme dag erfarte Medier24 at profilene skulle til Schibsted.

- Vi har masse penger

NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen synes det er synd å miste podkast-duoen.

- Det er jo ikke noe bra for oss at noen av de flinke folkene våre forsvinner. Men vår jobb i NRK er å finne nye talenter og bygge dem opp. Så er det ofte slik at de kommersielle kjøper dem. Sånn har det vært i mange år, sier Halvorsen til Dagbladet.

HELT RAMME SPORTER: Herman Flesvig og Nicolay Ramm deltar i en brutal sport i England i NRK-serien «Helt Ramme Sporter». Serien kan du se når som helst i NRK TV. Video: NRK / Rødt Kort. Vis mer

- Men har dere ikke råd til beholde dem?

- Vi har jo masse penger i NRK, men det er nok ikke riktig at en skattefinansiert rikskringkaster skal betale et likt honorar som de kommersielle kan tilby. Vi skal ikke konkurrere på det området, og det er en dialog vi har med de kommersielle aktørene. Vi kan bygge og de kan kjøpe, svarer Halvorsen.

Ikke slutten

Overgangen betyr derimot ikke helt slutten for duoen i NRK. Både Flesvig og Niva får forsette med sine TV-produksjoner. Det betyr at Flesvigs suksesserie «Førstegangstjenesten» vil fortsette på statskanalen.

- De står fritt til å gjøre TV-produksjoner, men de går et annet sted for å lage lyd og radio. Så må jeg også legge til at «Friminutt» vil vare ut 2021, sier Halvorsen.

Den siste tiden har flere kjente profiler forlatt NRK til fordel for nye plattformer. Både «Radioresepsjonen»-gjengen og «Friminutt»-gutta har gått til Schibsteds nye podkastsatsing. «Mesternes mester»-programleder, Dag Erik Pedersen, ga seg med programmet i mars, men det er foreløpig uvisst hva han skal gjøre videre.

Charlo Halvorsen tror ikke det er tilfeldig at så mange profiler har forsvunnet samtidig.

- Schibsted er i gang med å lage en lydportefølje. Da trenger de gode lokomotiver for å få det hele på skinner, sier han.

Morten Wiberg, tv- og radiosjef i Carat, tror flere har gått til Schibsted av økonomiske grunner.

- Podkast er et medium som nå har begynt å utbre seg. Da er det greit å sitte et sted du kan tjene på det du produserer. Økonomi er nok en del av grunnen, men så har man også gutta fra «Radioresepsjonen» som har vært i NRK i mange år. Da er det godt å bytte beite, sier Wiberg til Dagbladet.

Glade

Nå satser Schibsted News Media fullt på lyd. Lite er offisielt ennå, men Schibsted-tjenesten skal være mulig å abonnere på, for så å få tilgang til en rekke podkaster.

Schibsted eier flere av Norges største mediehus, blant annet VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

- Dette er en felles Schibsted-satsing, hvor vi har som ambisjon å samle Norges beste podkastinnhold på ett sted. Vi har gjennom mediehusene våre allerede en tung kompetanse og posisjon innen podkast, og vil framover investere ytterligere i kvalitetsinnhold. Vi tror dette vil bidra til mer mediemangfold innen lyd, og et bedre tilbud til alle som elsker podkast, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier, ifølge pressemeldingen.

Tveitnes er godt fornøyd med å ha signert «Radioresepsjonen»-profilene, og sier at de gjerne skulle delt nyheten tidligere. Men nå kan hun i samme slengen fortelle om podkast-stjernene Herman Flesvig og Mikkel Niva.

- Dette er en stor dag for oss, og hadde det ikke vært for coronaen hadde vi både feiret og klemt. Med disse navnene får vi en fantastisk kick start på satsingen. Det er en stor tillitserklæring fra alle disse fem stjernene at de ønsker å samarbeide med oss, og vi skal forvalte den tilliten med respekt, sier Siv Juvik Tveitnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer