JACKIE COLLINS: Den bestselgende forfatteren Jackie Collins gikk bort lørdag etter å ha tapt kampen mot brystkreften hun ble diagnostisert med for seks og et halvt år siden. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/Files
JACKIE COLLINS: Den bestselgende forfatteren Jackie Collins gikk bort lørdag etter å ha tapt kampen mot brystkreften hun ble diagnostisert med for seks og et halvt år siden. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/FilesVis mer

Stjerneforfatteren Jackie Collins er død. Solgte over 500 millioner eksemplarer

Tapte kampen mot kreften.

(Dagbladet): Den bestselgende forfatteren Jackie Collins gikk bort lørdag etter å ha tapt kampen mot brystkreften hun ble diagnostisert med for seks og et halvt år siden.

Det bekrefter en talsperson for familien til magasinet People.

- Det er med overveldende tristhet at vi annonserer at den vakre, dynamiske og enestående moren vår, Jackie Collins, er død. Hun levde et fantatisk liv og var elsket av sin familie, sine venner og flere millioner lesere som hun har underholdt gjennom fire tiår. Hun var en inspirasjon og banet veien for kvinnelige forfattere. Hun vil leve videre gjennom karakterene sine, men vi savner henne allerede mer enn ord kan beskrive.

Collins, som ble født i London i 1937, skrev 32 romaner i løpet av sitt forfatterskap. Hun har solgt over 500 millioner eksemplarer, og bøkene hennes har blitt oversatt til 40 språk.

Hun er søsteren til skuespillerinnen Joan Collins som kanskje er mest kjent for sin rolle i Dynastiet. Joan hadde også hovedrollen i to filmer som hadde sitt utspring i søsterens bøker.

Jackie etterlater seg tre døtre, Tracy (54), Tiffany (48), og Rory (46).

For bare to uker siden gjorde hun det som skulle vise seg å bli hennes siste intervju med People. Hun gjorde det da klart at hun ikke angret på noe hun hadde gjort i livet.

- Som Frank Sinatra sa, jeg gjorde det på min måte. Jeg har skrevet fem bøker etter at jeg fikk diagnosen, jeg har levd livet, jeg har reist over hele verden, sa hun da.