STJERNEKAMP - låt for låt og nå må Hoel slutte å være en flørtepus!

Tom Stalsberg liveanmelder STJERNEKAMP låt for låt. I kveld framfører artistene NORSK PÅ NORSK og det er duetter. Og her var det mye tjafs, men Reidun Sæther er den klart beste!

KLART BEST: Reidun Sæther var klart best i kvelden utgave av «Stjernekamp», mener Dagbladets anmelder. Foto: NRK
KLART BEST: Reidun Sæther var klart best i kvelden utgave av «Stjernekamp», mener Dagbladets anmelder. Foto: NRKVis mer


Reidun Sæther: "Innerst i sjelen" (Ole Paus): En slags moderne nasjonalsang som kom ut til melkesjokoladefolket med Sissel Kyrkjebø under galskapen som ble kalt de olympiske vinterlekene på Lillehammer 1994, en av Ole Paus sine mange skatter.
Vågalt. Reidun har jo stemmen da, men arrangementet her burde vært mye mer nedtonet, enig med dommerne, litt pompøst valg av låt, men Reidun kan nesten gjøre hva hun vil med de sangene hun velger. 20 år etter at Norge gikk på seg selv og Reiduns vokalprestasjoner får oss fortsatt til å finne fram noe gjenglemt gåsehud. Ikke mye, men litt. Men, feil valg av låt er det nok greit å nevne og det blir sånn midt på stamtreet dette.

FLØRTEPUS: Jørn Hoel spiller på sin heshet, men må slutte å være en flørtepus, mener Tom Stalsberg. Foto: NRK
FLØRTEPUS: Jørn Hoel spiller på sin heshet, men må slutte å være en flørtepus, mener Tom Stalsberg. Foto: NRK Vis mer

 Raylee: "Fem fine frøkner" (Gabrielle): Langt tøffere dette her, men skal mye til å matche orginalen når denne versjonen - uansett om det synges på egen dialekt - er optimalt opp mot orginalen. Og, Raylee synger hele sangen med all "den andpustne stemmen høyt oppe i brystet", men det funker også. Dette er bra norsk pop, og Raylee viser jo at hun har utviklet seg til å bli en super entertainer. Liker norsk på norsk med egen dialekt? Jepp.

 
       Jørn Hoel:  " Nordnorsk julesalme" (Trygve Hoff): Her er Hoel på hjemmebane. Han kjører også helt safe. Trygve Hoff var en unik sangskriver som Hoel har tolket med enorm suksess tidligere som han sjøl sa. Hoel har en stemme som passer for Hoffs nære og storslagne univers. Hoel har gjort mye rart i Stjernekamp, men her drar han oss alle sammen nordover i lyset. Jørn passer i det rolige hjørnet, hans heshet er hans styrke, ugh!  

Nora Jabri: "Når himmelen faller ned" (Anne Grete Preus): Dansebåtversjon, dessverre. Ikke i nærheten av originalen, og det er greit. Litt for mye skoleavslutning etter min smak, men min smak er jo da også noen ganger dønn feil. Joda, det er stemme, det er sjarm og all ære til Gjøvik og Nora, men denne sangen ble feil, feil feil. Eller? Jo, det er tøft å velge denne som er så Preus, men det blir glatt. For lite egenart.

DANSEBÅTVERSJON: Nora Jabri leverer dessverre en dansebåtversjon av Anne Grete Preus, mener vår anmelder. Foto: NRK
DANSEBÅTVERSJON: Nora Jabri leverer dessverre en dansebåtversjon av Anne Grete Preus, mener vår anmelder. Foto: NRK Vis mer

DUETTER:


Raylee og Nora Jabri: "Telephone":
Best i sin prisklasse. En eldre anmelder skal være ærlig, dette fungerte utrolig bra hvis vi hadde vært hensatt til de to beste i klassen på vidergående skole der sang og dans og valg av kostymer er viktig. Men, jøss. De skal ha for at de klarer å få det til ikke å bli pinlig, de har øvd i ei uke og disse unge sangjentene skal vi nok får høre mer til. Men, nei, best på valg av staffasje,  Igjen er det nok originalen som klart best og den som funker for dem som ikke har levd lenge nok til å bli en grinebiter. Samtidig, dette er ikke musikk som menn over solnedgangen skal si for mye om.

Reidun Sæther og Jørn Hoel: "It´s only love": Reidun til himmels. Jørn i vogna bak. En feelgood lissomrockeduett, men dette er vel det som skal til en lørdagskveld. Og Reidun Sæther har en stemme som får selv en særs dust til å smelte, litt. Hun har det. Nesten så hun oversynger Hoel, men kveldens klart beste opptreden. puh! Og endelig noen gitarer som sørger for at vi sovner helt. Men, musikk er nå best i originalversjoner, duetter er en skjør sjanger. Hoel har hesheten til Adams, men han er litt klein også. Må ikke bedrive sjekking hele tida vel, eller?

ENTERTAINER: Dagbladets anmelder mener Raylee viser at hun er blitt en utmerket entertainer med sin versjon av Gabrielles hit. Foto: NRK
ENTERTAINER: Dagbladets anmelder mener Raylee viser at hun er blitt en utmerket entertainer med sin versjon av Gabrielles hit. Foto: NRK Vis mer