EDM: EDM er Alexander Pavelich sin sjanger. Han var EDM-ekspert i fjor. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
EDM: EDM er Alexander Pavelich sin sjanger. Han var EDM-ekspert i fjor. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

«Stjernekamp» 2018

«Stjernekamp»-Alexander: - La fra meg liveartistdrømmen da jeg fikk barn

Slik er «Stjernekamp»-artistene på privaten.

Hver lørdag de siste seks ukene har vi sett «Stjernekamp»-deltakerne kjempe på skjermen om tittelen «Norges ultimate entertainer». Men hvem er de på privaten?

Finalen i «Stjernekamp» nærmer seg med stormskritt. I kveld skal de opptre med låter innen sjangeren EDM og visesang, og fem deltakere skal bli til fire.

De gjenværende deltakerne er Ella Marie Hætta Isaksen, Chris Holsten, Alexander Pavelich, Ulrikke Brandstorp og Ole Børud. Dagbladet har tatt seg en prat med deltakerne om hvilke ting som opptar dem, annet enn musikken.

- Skjønner ikke ironi

Selv om artistene bruker mye av tida si til musikken, har de andre ting som også opptar dem. Men hva det er, varierer veldig fra person til person. Når Ella Marie Hætta Isaksen ikke holder på med musikk, pleier hun blant annet å se på tv-program med idrettsutøvere.

- Jeg ser veldig mye på «Team Ingebrigtsen», for jeg synes det er sinnssykt inspirerende. Rett før jeg skal gå på scenen på lørdag, så ser jeg på det. Da føler jeg at jeg står på startstreken, sier hun til Dagbladet.

STJERNEKAMP: Når artistene skal på scenen for å kjempe om å fortsette i «Stjernekamp», bruker de alle triks i boka for å stille best mulig forberedt. Reporter: Mathilde Lea. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Hun forteller også at hun er skikkelig dårlig til å skjønne ironi.

- Jeg har ikke den egenskapen i det hele tatt. Og det pleier å være et stort problem for mine nærmeste, for når noen har tullet med meg, så tror jeg bare de har vært slemme, forteller hun.

Ella Marie trekker fram et minne som har formet henne som artist, fra den gangen barneteatergruppa hennes representerte Norge under en platefestival på Færøyene. De skulle spille i en idrettshall med masse vinduer på taket. De var blitt dekt med tepper, for at lyssettingen skulle bli riktig.

- Midt under forestillingen flyr de av, og det blir så lyst. Så ser alle vi ungene på hverandre, og fortsetter å spille. Hver gang noe går galt på scenen, så tenker jeg på det. «The show must go on».

«Escape from reality»

Også Alexander Pavelich løfter fram familien som det han savner aller mest nå som er han er med i «Stjernekamp». Han har nylig vært i pappapermisjon, og han løfter fram nettopp det å bli far som noe som har formet ham som person.

- Det at jeg ble far gjorde at jeg fikk tenkt over livet, og fikk et mer langtidsperspektiv på ting. Jeg la litt fra meg liveartistdrømmen, og fokuserte på låtskriving. Det er på en måte det beste valget jeg har gjort, sier han, og fortsetter:

- Jeg har en helt av en kjæreste som står på med to kids, én gutt på fire år og én på ett år. I helgene når det er mest hektisk når jeg er borte, og seine kvelder, når hun er på de siste sparekreftene sine. Det blir deilig å kunne komme hjem og være en avlastning for henne igjen.

Også Pavelich finner roen på en måte som man kanskje kan være overraskende for noen.

- Jeg gamer. Den perfekte «escape from reality» etter en skikkelig lang dag med øving og kostymeprøver, er å komme hjem og ha en kveld alene på Playstation, og glemme seg helt bort. Da spiller jeg blant annet «Fortnite» og «Destiny 2».

ULV: Ulrikke sang «Wolf» med Tungevaag og Raaban i kveldens program. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ULV: Ulrikke sang «Wolf» med Tungevaag og Raaban i kveldens program. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Bilær og båtær

- Jeg er veldig glad i å kjøre motorsykkel og bil. Det er det kanskje ikke så mange som tenker om meg, når jeg svinser rundt her på scenen. Det er sikkert fordi jeg kommer fra Østfold, sier Ulrikke Brandstorp til Dagbladet.

Brandstorp forteller at hun har vokst opp med motor rundt seg. Allerede fra hun var 16 kjørte hun lettmotorsykkel, og etter hvert har hun også planer om å ta førerkortet for tung sykkel. Båtførerprøven har hun også tatt.

- Jeg følger selvsagt fartsgrensa. Men jeg liker å akselerere. Det er en nydelig følelse når du tråkker ned gassen og suges tilbake i førersetet. Og på motorsykkel gir det en ekstra frihetsfølelse.

Ulrikke forteller at hun også er glad i å lese, og setter pris på roen det gir henne. Nå som hun er med i «Stjernekamp» savner hun blant annet å trene.

- Jeg er egentlig skikkelig glad i å trene, men jeg er dødssliten etter lange dager med «Stjernekamp». Jeg kjenner jeg ikke har overskudd til det. Her om dagen møtte jeg min personlige trener, som spurte meg hvor jeg hadde vært, sier hun.

Det er ikke bare-bare, for hun er nemlig ganske redd for «PT»-en sin.

- Jeg valgte akkurat ham fordi jeg ble redd for ham. Når jeg skulle velge trener måtte det enten være en ung, kjekk gutt som gjør at jeg kommer på trening, eller en ordentlig mann som jeg er livredd for. Da jeg fant ham, passet det perfekt. Og nå får jeg meldinger med «???» fra ham.

Dødsmetall

Ole Børuds bakgrunn som barnestjerne fra det kristne musikkmiljøet er en ganske kjent sak. Det kanskje ikke like mange vet, er at han også har spilt Death Metal.

- Det kan være at folk der ute ikke er klar over at jeg har brukt ganske mye tid på dødsmetall. Seinest i sommer spilte jeg på scenen og «banga» med et dødsmetall-band, sier Børud til Dagbladet.

- Jeg liker også å spille brettspill. Vi har hatt noen gode runder med «Settlers» og kortspillet «Bonanza». Det er et veldig hyggelig tidsfordriv, sier Børud.

Når han er med på «Stjernekamp», er det nettopp familien og å delta i hverdagslige gjøremål som Børud savner aller mest. Han bor sammen med kona og sine to sønner Anton (5) og Evan (3) i Stavern. Selv om det ikke så langt å pendle til Oslo, føler han likevel at han ikke får med seg alt han skulle ønske han kunne.

- Jeg synes det er viktig å kunne være til stede for familien min. Jeg savner å være med dem for å spise middag, være med og legge gutta, og å hente dem i barnehagen. Sånne ting. Når jeg kommer hjem er det for seint til å legge gutta, forklarer Børud.

- Det er sånn det er akkurat nå, det er ganske intenst. Men vi vet at det er en avmålt periode, sier han, og forteller at minstemann har bursdag søndagen etter finalen i Stjernekamp.

- Jeg vil veldig gjerne komme meg hjem på søndag og feire ham, sier han.

Lærte søstera å bruke mobilen

Mens Pavelich liker å spille dataspill, forteller Chris Holsten at han er veldig glad i å lage mat på privaten.

- Når jeg får venner på besøk, er det kanskje mange som tror jeg serverer grandis og brus, men jeg er glad i å bruke mange timer. Nå bor jeg alene, så det blir ikke så ofte. Men når jeg får besøk synes jeg det er koselig å legge sjela mi i matlagingen, sier Holsten til Dagbladet.

- Til vanlig sitter jeg i studio i opptil ti timer hver dag. Nå er jeg veldig fotball- og sportsinteressert, og det å kunne se på fotball med gutta, drikke noen øl og slappe av, gjør at jeg kan koble vekk fra musikken, sier han.

Han trekker fram et minne fra oppveksten med søstera Therese som et av de øyeblikkene som har formet ham i livet. Søstera til Chris Holsten er handikappet, og har bidratt til å gi Holsten et helt annet perspektiv i livet.

- Jeg lærte henne å bruke mobiltelefonen. Dette var på den tida det var ordbok på telefonen. Vi lagde et svært ark, og jeg gikk gjennom hvordan man skulle taste. Vi satt i mange timer og øvde på å skrive «hei, hva gjør du i dag?». Da klarte hun å memorere at to trykk på fire er H, tre ganger på tre er E, og fire ganger på 4 er I. Det formet meg virkelig, det husker jeg veldig tydelig, sier han.