Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjernekamp 2018

«Stjernekamp»-Ella:- Angsten er helt jævlig før jeg går på scenen

- Låten jeg synger i kveld representerer at jeg kom meg ut av depresjonen, og lærte å bli glad i meg selv igjen, sier Ella Marie Hætta Isaksen.

YNGSTE DELTAKER: Ella Marie Hætta Isaksen er 20 år, og årets yngste deltaker i «Stjernekamp». I kveld synger hun en sang som betyr spesielt mye for henne. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
YNGSTE DELTAKER: Ella Marie Hætta Isaksen er 20 år, og årets yngste deltaker i «Stjernekamp». I kveld synger hun en sang som betyr spesielt mye for henne. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Rett før jeg går på scenen er det helt jævlig, og jeg angrer nesten på at jeg har valgt å være artist. Så er det et eller annet i meg som våkner til når jeg kommer opp på scenen. Det er så sykt verdt det, da jeg står der og gjør det jeg elsker å gjøre, sier Ella Marie Hætta Isaksen (20) til Dagbladet.

Etter knallgode tilbakemeldinger fra dommerne, seilet Ella i forrige uke opp som en av favorittene i «Stjernekamp» på NRK. Da framførte hun låten «Fancy» av Iggy Azalea feat. Charli XCX.

- Mye angst i meg

«Ella har is i blikket og kraft i framføringen. Det virker overraskende naturlig for henne. Tipper hun følte på en real opptur», skrev Dagbladets anmelder - og ga henne terningkast fem.

- Det er mange som ikke helt skjønner den sida av meg, at jeg er så nervøs før jeg går på. Jeg er et menneske som har over gjennomsnittet mye angst i meg, forteller Isaksen åpenhjertig, og utdyper:

- Jeg er utadvendt som person. Men jeg er kanskje ikke like selvsikker. Jeg har vært gjennom en periode der jeg var veldig nede, og jeg har nettopp kommet meg ut av det. Gjennom hele den perioden har jeg stått på scenen. Da er det litt vanskelig for folk å tro meg når jeg sier jeg har slitt med angst eller depresjon.

Selv tror hun at nervene bidrar til å holde henne skjerpet, slik at hun klarer å levere et godt show fra scenen.

Musikk som terapi

Det er hektiske dager for Ella Marie. I tillegg til å delta i «Stjernekamp», er hun for tida i studio med bandet ISAK for å spille inn ei plate.

Men dette er ikke hennes første møte med offentligheten. For to år siden vant hun Sámi Grand Prix med sin selvskrevne sang «Louddaearru». Et år seinere vant hun også den europeiske musikkonkurransen for minoritetsspråklige musikere, Liet International, med den samme låten.

- Jeg har alltid håpet at musikken min, og meg som artist skal gjøre et eller annet godt i samfunnet. Det har alltid vært motivasjonen min. Når jeg skriver musikk, så har det alltid vært en terapi for meg selv, men jeg ønsker jo også at det skal kunne nå ut og løfte noen andre, sier hun.

FRISTED: Ella Marie Hætta Isaksen beskriver scenen som et fristed, der hun kan uttrykke alt hun vil. - Det synes jeg er befriende, sier hun. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FRISTED: Ella Marie Hætta Isaksen beskriver scenen som et fristed, der hun kan uttrykke alt hun vil. - Det synes jeg er befriende, sier hun. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Inspirasjonen til tekstene har hun gjerne hentet fra sitt eget liv. Hun prøver å formidle ting som både er viktig for henne selv, samtidig som hun håper at det kan treffe noe i folk og være viktig for dem også.

- Jeg har skrevet mye om ting jeg har opplevd de siste åra, sier Isaksen, og utdyper:

- Jeg har hatt en veldig tøff ungdomsperiode. Det sitter fremdeles i beinmargen min, som har gjort at jeg har mye angst ennå.

Isaksen forteller at hun går til terapi for å bearbeide disse tingene. Men i tillegg er nettopp scenen blitt svært viktig for henne.

- Jeg er veldig glad for at jeg har hatt scenen som fristed. Det har aldri stoppet meg fra å gå på scenen, for det er der jeg vokser. Jeg vil formidle. Det er det jeg skal gjøre i mitt liv.

Spesiell betydning

Denne uka er det soul som er kveldens tema, og deltakerne skal framføre alt for 60-talls klassikere til nyere soullåter. Ella har valgt låten «Stay with me» av Bernhoft.

- Jeg er veldig spent på å se hvordan jeg takler å formidle den, sier Isaksen.

KJÆRESTEN: Kjæresten Lars Rosness (22) var til stede under forrige lørdags «Stjernekamp», og kom for å gi Ella en god klem da det var klart at hun hadde gått videre. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KJÆRESTEN: Kjæresten Lars Rosness (22) var til stede under forrige lørdags «Stjernekamp», og kom for å gi Ella en god klem da det var klart at hun hadde gått videre. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

For låten har en helt spesiell betydning for henne.

- Den handler om akkurat disse tingene. Om angsten og depresjonen, som jeg er ute av nå. Jeg føler at låten representerer at jeg kom meg ut av det. At jeg møtte kjæresten min, og at han lærte meg å bli glad i meg selv igjen. Jeg begynner å gråte bare av å tenke på det, sier hun, og svelger.

Hun understreker at hun gleder seg veldig mye. På scenen føler hun seg komfortabel.

- Det er fordi at på scenen får man lov til å uttrykke alt. Du får lov til å gråte om du vil. Det synes jeg er befriende. Jeg tror publikum savner noe som er ekte, noe som er rått. Jo mer rå eller intens jeg tør å være - eller vill, som jeg var forrige lørdag, jo mer liker ofte publikum det, sier hun.

Hele Norges coronakart