RØYK UT: Heine Totland røyk ut fra «Stjernekamp» i kveld, men avslører at han er glad for å slippe å stå midt i konkurransen som kommer de nærmeste ukene. Her avslører han hvem han tror blir vinneren av årets konkurranse. Reporter: Mathilde Lea Video: John T. Pedersen Vis mer Vis mer

Stjernekamp 2018

«Stjernekamp» er over for Heine Totland: - Sønnen min har virkelig savnet meg

Etter en skjellsettende samtale med sønnen, reiser Heine Totland med lett hjerte fra «Stjernekamp»: - Han var virkelig lei seg.

Årets sjette «Stjernekamp»-program er over. Etter en kveld som har strukket seg fra bluesens dype daler til K-popens høye tinder, er tida nok en gang kommet for at en av artistene må forlate konkurransen.

Blues- og gruppeoppgave

Deltakerne har i kveld sunget hver sin blueslåt. I tillegg har de konkurrert i to ulike lag i en gruppekonkurranse. Ella Marie, Ole og Heine har framført «Gangnam Style» av den koreanske artisten PSY, mens Ulrikke, Chris og Alexander har framført «Despacito» av Luis Fonsi og Daddy Yankee.

Da alle stemmene var talt opp, var det Alexander, Heine og Chris som sto igjen som utrygge.

Men det var Heine Totland som trakk det korteste strået, og som i dag må forlate «Stjernekamp»-eventyret.

- Jeg har hatt det på følelsen at det kom til å bli meg som måtte reise hjem. Men det er med et lett hjerte at jeg reiser. Det har vært veldig gøy og veldig lærerikt, sier Heine Totland til Dagbladet.

En god pappa-klem

Det er en glad og smilende Heine Totland som forlater Stjernekamp denne lørdagen. Fremdeles kledd i kostymet fra «Gangnam Style» setter han ord på bunnene og toppene i programmet for sin egen del:

- En ønsker bare medvind. Med det har det ikke vært. Det er det sikkert mange grunner til. Men jeg tåler motvind også, så det er null stress, sier han.

Under soulkvelden for to uker siden sang Heine en sang som handler om antirasisme, som betyr ekstra mye for ham fordi han er pappa til en afrikansk gutt.

Til Dagbladet kunne han i etterkant fortelle at han hadde fått noen mindre hyggelige tilbakemeldinger fordi han hadde valgt å snakke om rasisme på direktesendt tv. I kveld var sønnen til stede, og det var en god klem som møtte pappa Heine da scenelyset ble slukket, og sendingen var over.

- Den samtalen jeg hadde med Jonah i dag, den var litt skjellsettende for meg. Fordi du blir veldig fanget i dette sirkuset. Men det tar så jæklig mye mer tid og så mye mer fokus enn det som jeg tror, sier Totland.

- Han var så lei seg

Han forteller at å være med i «Stjernekamp» har kostet mer enn forventet, og da særlig med tanke på sønnen.

- Jeg er vant til å ha mange baller i lufta og sjonglere mange forskjellige prosjekt. Og det har jeg gjort, men det har vært på bekostning av «Stjernekamp». Det har vært mye mer intenst, både tidsmessig og fokusmessig. Derfor kjente jeg veldig på det i dag at sønnen min virkelig savnet meg, sier han.

- Han var så lei seg. Det er sånn utrolig press inne i ham. Så han vet ikke om han er trist eller glad. Alle følelsene kommer ut på en gang. Jeg er ekstremt glad for at jeg kan stikke til Bømlo nå.

Totland beskriver de gjenværende deltakerne som svært kompetitive. Han sier at han tror konkurransen kommer til å spisse seg til mer og mer i ukene som kommer.

- De har et veldig konkurranseinstinkt. Jeg tror nok jeg har vært litt olje på vannet. Jeg tror de kommer til å knive mer og mer seg imellom. Uff, jeg er glad jeg slipper det, sier han.

Nå skal Totland fokusere på den kommende forestillingen han skal holde sammen med Gisle Børge Styve nå først i Bergen, og deretter på Latter i Oslo til våren.

- Jeg er født for å være på veien. Det har blitt mer og mer tydelig etter hvert som ukene gikk. Det er med verdens letteste hjerte jeg forlater dette sirkuset nå, for å møte det livet jeg elsker å leve - nemlig ute på turné, sier han.

- Problemer med å holde igjen

Av Dagbladets anmelder fikk Heine Totland terningkast to. Han skriver: «Det er vel en overdrivelse å si at man føler bluesen i møte med Heine Totlands B.B. King-tolkning. Det ser ut som han har det strålende artig om ikke annet, men det rister ikke akkurat i knær eller ryggmarg av dette». Fellesframføringen av «Gangnam Style» fikk også terningkast to.

Tilbakemeldingene fra dommerne var også relativt gode.

- Du er rutinert til tusen. Du smilte fra øre til øre. Jeg tenker at du av og til har problemer med å holde litt igjen. Jeg tenkte innimellom at du kunne holdt igjen litt nå, så det ble litt mer dynamikk. Men «let the good times roll», sa dommer Mona B Riise.

- Vi jobbet ganske mye med å holde tilbake. Det synes jeg du klarte. Jeg synes det var kjempekult jeg, altså. Jeg hørte at du har jobbet masse med dette. Tommel opp, sa gjestedommer Heidi Solheim.

Det er fem deltakere som nå går videre til neste lørdag. Da er det EDM og visesang som står på programmet.