Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK

«Stjernekamp»-finalen låt for låt

Sandra og Knut Marius knivet om tittelen.

FINALEKVELD: Da er den store finaledagen her - vinneren av «Stjernekamp» 2020 skal kåres. Sandra og Knut Marius skal synge tre låter hver før lampene slukkes. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
FINALEKVELD: Da er den store finaledagen her - vinneren av «Stjernekamp» 2020 skal kåres. Sandra og Knut Marius skal synge tre låter hver før lampene slukkes. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Da er det avgjort - det ble Knut Marius som stakk av med seieren i årets «Stjernekamp». Begge sang tre låter hver i løpet finalesendingen: En reprise fra tidligere i sesongen, en egen låt, og til sist sang de en finalelåt. Vi anmeldte som vanlig deltakernes prestasjoner fortløpende. Les under.

Reprise fra sesongen

Sandra: (Hiphop) «Run This Town» - Jay-Z feat. Rihanna og Kanye West (2009)

For en reise det har vært for Sandra. Hun har taklet de aller fleste utfordringene med overbevisning. Hennes store styrke er at hun fremstår som et arbeidsjern. Hun går på med alt hun har hver eneste gang. I forkant av hip hop-sendingen uttalte hun at hun var rimelig nervøs. Det syntes ikke da og det synes definitivt ikke nå. Sandra makter i større grad å gjøre låta til sin egen denne gangen og hun har en fandenivoldskhet her som er vanskelig å ikke la seg begeistre av. Sangteknisk er det finfint og attityden er det i alle fall ikke noe å si på.

Knut Marius: (Egen sjanger): «With a Little Help from My Friends» - Joe Cocker (1969)

Dette var Knut Marius' introduksjon til «Stjernekamp» for ni sendinger siden. Patosladet soul er en øvelse han mestrer til fingerspissene - i likhet med det meste av de andre utfordringene han har fått servert gjennom sesongen. Knut Marius holder seg litt mer i tøylene innledningsvis, før han formelig eksploderer av energi litt over midtveis. Det er mye kraft i de stemmebåndene, for å si det sånn. Det formelig dirrer i TV-ruta når Knut Marius drar på. Det er ingen vits å krangle med han etter en sånn oppvisning. God start.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer