Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Stjernekamp»-konkurrentene tror Silya vinner lørdag

Thriller mellom Silya Nymoen (35) og Agnete Johnsen (19).

SULTEN OG TALENTFULL: Hun har det som skal til, «Stjernekamp»-Silya, mener konkurrentene. De har mest tro på at det blir Silya Nymoen som går av med «Stjernekamp»-seieren lørdag. Foto: Anders Grønneberg
SULTEN OG TALENTFULL: Hun har det som skal til, «Stjernekamp»-Silya, mener konkurrentene. De har mest tro på at det blir Silya Nymoen som går av med «Stjernekamp»-seieren lørdag. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Hvem av de to finalistene stikker av med tittelen «Norges ultimate entertainer»?

To kvinner i ringen Svaret får vi litt før klokka 22 lørdag.

Det står mellom 19 år gamle Agnete Johansen og 35 år gamle Silya Nymoen.

Dagbladet har snakket med de åtte andre deltakerne, som en etter en har måttet forlate showet, om hvem de tror og håper vil vinne lørdagens duell.

Silya - den sterkeste NRK1 har med den andre sesongen av «Stjernekamp» festet grepet på lørdagskvelden med flere seere enn det TV2 og «Skal vi danse» kan vise til. Det er ventet storinnrykk foran tv-skjermene når den store «Stjernekamp»-finalen går av stabelen.

Hans-Erik Dyvik Husby, som holdt noen runder før han ble hjemsendt, sier:

- Alle ser at Silya har markert seg litt sterkere enn noen av oss andre. Agnete har også mye potensial, men hun er ung - og må nok jobbe litt for å nå helt opp mot Silya.

Silya er sulten Elisabeth Andreassen var den første som røyk ut. Men «Bettan» har vært i manesjen lenge, og vet når hun ser et stortalent:

- Det må bli Silya.

- Bare å se henne komme inn gjennom døra på vårt første møte, gjorde at jeg forsto at hun var spesiell. Og etter at hun begynte å synge, var jeg ikke i tvil.

Vidar Johnsen er enig med «Bettan»:

VISER MUSKLER: Silya Nymoen har tatoveringer og artistisk kraft. Foto: Anders Grønneberg
VISER MUSKLER: Silya Nymoen har tatoveringer og artistisk kraft. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Jeg må si Silya. Hun ønsker virkelig å vinne, hun fortjener å vinne og hun trenger å vinne - det vil karrieren hennes ha godt av. Silya er skikkelig sulten, og hun arbeider hardt.

Lykkes hver gang Atle Pettersen sier at begge finalistene er veldig sterke, men mener at Silya er den som har taklet alle sjangeren best av alle årets ti deltakere.

Hun har bare virkelig fått det til hver eneste gang, sier Atle om Silya.

- Silya er mer ferdig entertainer, og har i mine øyne framstått som vinneren gjennom hele programmet, sier Espen Grjotheim.

To sterke kvinner Han anerkjenner Agnetes talent, men tror hun kommer til kort i finalen. Det er ikke Mimmi Tamba like sikker på, som mener begge er vinnere.

- Men hvem som vinner, er helt åpent. Jeg håper på Agnete, vi er jo begge fra Nord-Norge, og dessuten er vi blitt venner.

Helene Bøksle er diplomatisk og betegner de begge som to sterke kvinner og at begge er vinnere.

- Silya har styrke og Agnete en råskap, sier hun.

Eli Kristin Hansveen er sikker på at Silya trekker det lengste strået:

- Silya er entertainmentløven, mens Agnete er den unge fremadstormende vokalisten.

Tre låter hver Utfordringen lørdag er at Agnete og Silya skal synge tre låter hver:

FINALISTENE: Agnete Johnsen - kjent fra Blacksheeps - møter Sylya Nymoen lørdag. Foto. Nina Hansen
FINALISTENE: Agnete Johnsen - kjent fra Blacksheeps - møter Sylya Nymoen lørdag. Foto. Nina Hansen Vis mer

• Én låt de har framført tidligere i sesongen.
• Én egen låt.
• Én valgfri hitlåt.

ALLE MANN ALLE: Slik så det ut på åpningsdagen for «Stjernekamp» 2013, lørdag 7. september, med programleder Kåre Magnus Bergh i spissen.  Foto: Anders Grønneberg

'
ALLE MANN ALLE: Slik så det ut på åpningsdagen for «Stjernekamp» 2013, lørdag 7. september, med programleder Kåre Magnus Bergh i spissen. Foto: Anders Grønneberg ' Vis mer