Anmeldelse: «Stjernekamp» - NRK

«Stjernekamp» låt for låt

Det har vært opera i «Stjernekamp».

UTFORDRING: Operakvelden blir sett på som en real utfordring gjennom «Stjernekamp»-sesongen. Odd Einar fikk æren av å starte ballet. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
UTFORDRING: Operakvelden blir sett på som en real utfordring gjennom «Stjernekamp»-sesongen. Odd Einar fikk æren av å starte ballet. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: I kveld har det vært opera-tema i «Stjernekamp». Den som måtte forlate konkurransen etter at stemmene var talt opp var Hege Øversveen.

Under er vår vurdering av artistenes opptredener.

Odd Einar: «Una furtiva lagrima fra Elskovsdrikken» (Gaetano Donizetti)

Odd Einar har en kraftfull røst som burde være velegnet for det meste, opera også. Det sitter dog ikke helt - overskuddet og lekenheten mangler. Det kan kanskje tenkes at nervene er noe av årsaken til at det ble stivere enn det pleier å være når Odd Einar gyver løs på scenen?

Vibratoen bevrer ikke helt som den skal og de tonale sprangene må dyttes i mål. Men han redder seg mye på rutine og at han tross alt har en voldsom stemme.

Hege Øversveen: «Habanera (L'amour est un oiseau rebelle)» fra Carmen (Georges Bizet)

Det skal være sikkert, det er ikke en enkel oppgave å sule i havn dette praktnummeret. Hege gjør så godt hun kan og hun er ikke helt på fjorden heller. Det er ikke alle tonene som er like stødig levert. I tillegg blir det noe heseblesende hist og her - det skal mye lungekapasitet til og den strekker ikke alltid helt til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer