Stjernekveld for Baneheia-ofrene

Med a-ha, Ole Edvard Antonsen, Asgeir Borgemoen, Charmed og Bjørn Eidsvåg på plakaten, er det klart for to konserter for Stine Sofies Stiftelse - ett år etter drapene i Baneheia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er en markering for barn som har vært utsatt for kriminelle handlinger, sier Ada Sofie Austegard, Stine Sofies mor.

Stiftelsen ble opprettet etter drapene i Baneheia 19. mai i fjor. Og på dagen ett år etter arrangeres det to konserter i Agder Teater Fjæreheia. Den første på formiddagen, beregnet på barn, og en seinere på kvelden beregnet på de voksne.

Støttekonsert

- Dette er ikke en minnekonsert, men en støttekonsert for Stine Sofies Stiftelse. Vi følte at konsertene måtte være en markering og hyllest til alle barn som har vært utsatt for kriminelle handlinger. Jeg håper det er konsertene som har interesse, og ikke mine følelser for det som skjedde eller rettssaken, sier Ada Sofie Austegard, mor til Stine Sofie.

Hun sitter i stiftelsens styre sammen med blant andre Bente Bergseth.

Stiller opp

- Pengene som blir samlet inn til stiftelsen, skal blant annet gå til å kjøpe inn utstyr til Kripos som kan brukes til å oppklare forbrytelser mot barn. Nå må tekniske funn sendes til utlandet. Og kanskje får vi også nok til å ansette en jurist i stiftelsen, sier Austegard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer