Stjernekveld for Baneheia-ofrene

Med a-ha, Ole Edvard Antonsen, Asgeir Borgemoen, Charmed og Bjørn Eidsvåg på plakaten, er det klart for to konserter for Stine Sofies Stiftelse - ett år etter drapene i Baneheia.

- Dette er en markering for barn som har vært utsatt for kriminelle handlinger, sier Ada Sofie Austegard, Stine Sofies mor.

Stiftelsen ble opprettet etter drapene i Baneheia 19. mai i fjor. Og på dagen ett år etter arrangeres det to konserter i Agder Teater Fjæreheia. Den første på formiddagen, beregnet på barn, og en seinere på kvelden beregnet på de voksne.

Støttekonsert

- Dette er ikke en minnekonsert, men en støttekonsert for Stine Sofies Stiftelse. Vi følte at konsertene måtte være en markering og hyllest til alle barn som har vært utsatt for kriminelle handlinger. Jeg håper det er konsertene som har interesse, og ikke mine følelser for det som skjedde eller rettssaken, sier Ada Sofie Austegard, mor til Stine Sofie.

Hun sitter i stiftelsens styre sammen med blant andre Bente Bergseth.

Stiller opp

- Pengene som blir samlet inn til stiftelsen, skal blant annet gå til å kjøpe inn utstyr til Kripos som kan brukes til å oppklare forbrytelser mot barn. Nå må tekniske funn sendes til utlandet. Og kanskje får vi også nok til å ansette en jurist i stiftelsen, sier Austegard.

- Det er vanskelig å ikke stille opp på et sånt arrangement. Hvis det går an å gjøre noe for å bedre rettssikkerheten for barn i vårt samfunn, så må man stille opp. Jeg satt igjen med en ren avmaktsfølelse da denne hendelsen ble kjent, en følelse av at ingen var der når de skulle ha vært der, sier Morten Harket.

Ei uke etter konsertene i Fjæreheia sendes et redigert opptak på TV2.

<B>ARTISTSTØTTE:</B> Mange artister stiller opp for Stine Sofies Stiftelse den 19. mai. Her er mor til Stine, Ada Sofie Austegard, og Bente Bergseth (t.h.) i stiftelsen med to av artistene, Morten Harket og Asgeir Borgemoen.