Stjernekvelden

Lånte diamanter til åtte millioner kroner reddet fredspriskonserten for Jane Seymour. Mens velopplagte og svingende verdensstjerner laget en storstilt førjulsfest for fredsprisvinner Kim Dae-jung, kronprins Haakon, Mette-Marit og seks tusen andre.

Dyrere smykke har neppe noen hatt rundt halsen enn det Jane Seymour (49) hadde på seg under gårsdagens fredspriskonsert i Oslo Spektrum. Da Seymour fikk jobben som programleder for det verdensdistribuerte TV-programmet, fikk hun nemlig låne et diamantsmykke til en million dollar!

Diamanteieren, Karin Scheufele, er gift med eieren av den berømte diamanthandleren Chopard i Genhve. Hun kontaktet Seymour og tilbød sin assistanse.Dermed var den glitrende utlånsavtalen i boks.

Kronprinshelten

Glitret gjorde også mange av de andre verdensstjernene, som i tur og orden kom på scenen i en over tre timer lang fredspriskonsert. En konsert som satte fart på trommehinnene på mange utrente konsertgjengere. Men som fikk det til å svinge godt og lenge for de yngre: endelig god lyd i Spektrum.

Her gjøglet operatenoren Bryn Terfel , mens Bon Jovi rocket litt tammere enn normalt. Og Eros Ramazotti leverte det han mente en honorarfri konsert fortjener - langt under pari. Så hygget de 6000 gjestene seg desto mer når den koreanske sopranen Sumi Jo og fargerike Femi Kuti overtok showet. Og kronprins Haakon fikk sin favoritt servert når musikkunstneren Moby fikk fart på et ellers tamt publikum.

Finansfolkets fest

Sissel Kyrkjebø fikk æren av å starte ballet. Uten at sangene hennes ble mer enn middels.

Tålmodig ventet et titall tenåringer, som hadde fått foreldrene til å spandere rådyre billetter, på tenåringsstjernene Westlife . De billigste billettene kostet 395 kroner. Dermed ble det kr 131,50 sangen for fjortisene.

Prisen gjorde nok sitt til at salen var nærmest kjemisk fri for norske underholdningsartister, som er vant til å få gratisbilletter. Til gjengjeld var finanseliten godt representert. Tobakksarving Johan H. Andresen jr, Folketrygdfondets Tore Lindholt og Orklas Finn H. Hvistendahl - alle selvsagt med koner - var på plass. Og førstkommende lørdag får resten av folket glede seg over årets fredspriskonsert på NRK1.

<B>SUKSESS PÅ SCENE OG CD: </B>Sissel Kyrkjebø ble mamma og tok en pause fra musikken. I går sang hun under Fredspriskonserten.
GRATULERER:</B> Den koreanske sangeren Sumi Jo omfavner nobelprisvinner Kim Dae-jung under Nobelkonserten i går. Konferansier Jane Seymour, med sitt kostbare smykke, loset alle trygt gjennom showet.
KONGELIG TIL STEDE:</B> Mette-Marit Tjessem Høiby og kronprins Haakon satt sammen med fredsprisvinner Kim Dae-jung.
IKKE AKKURAT SMOKING: </B>Moby hadde muligens tatt på sin fineste stas, jeans og grønn genser skilte seg klart ut blant alle dressene.