Suser avgårde: Debutalbumet fra 1986 er kåret til et av Norges ti beste pop- og rockalbum gjennom tidene. Foto: Marcel Lelienhof
Suser avgårde: Debutalbumet fra 1986 er kåret til et av Norges ti beste pop- og rockalbum gjennom tidene. Foto: Marcel LelienhofVis mer

Stjernelag hyller deLillos

Øystein Dolmen, Maria Mena, Hellbillies og Thomas Dybdahl synger deLillos - med deLillos som husband!

(Dagbladet): Vi har allerede spilt album live fra begynnelse til slutt, og gjort den retroorienterte løsningen et par ganger allerede.  Vi tenkte at denne ideen med gjestevokalister ville være litt original, sier Lars Lillo-Stenberg.

DeLillos brakdebut «Suser avgårde» fra 1986 blir kåret til et av de ti beste norske pop- og rockalbumene gjennom tidene i Morgenbladets artistkåring.

Neste torsdag skal det feires på Cosmopolite i Oslo, der et knippe kjente artister skal steppe inn som vokalister - og framføre klassikere som tittelsporet «Suser avgårde», «Min beibi dro avsted» og «Tøff i pysjamas» - og noen mindre kjente som «Hei, jeg er tilbake».

Vennegjeng
- Jeg gleder meg kanskje aller mest til å høre de låtene vi ikke har spilt så mye live. Men det blir også veldig gøy å høre dem vi har spilt veldig mange ganger opp gjennom årene, med andre folk på vokalen, sier Lillo-Stenberg.

Etter 25 år i musikkmiljøet har bandet fått mange musikervenner. De aller fleste som stiller som vokalister denne kvelden er enten venner, bekjente eller folk deLillos har hatt møter med tidligere.

- Men det skal ganske mye til i denne bransjen å få svar fra alle med én gang. Vi har holdt på i et par måneder nå med å ta kontakt.

MARIA MENA: Skal synge en av sangene fra Suser avgårde.
MARIA MENA: Skal synge en av sangene fra Suser avgårde. Vis mer

Øystein Dolmen fra i Knutsen & Ludvigsen ba pent om å få synge «Mine øyne».

- En kjempesang!
- Ja, det er en kjempesang! Jeg holdt mye på med absurd teater da jeg studerte, og den låta minner meg om den tiden. Absurd teater handler jo om vår manglende evne til å kommunisere, og hvis du leser teksten er «Mine øyne» et strålende eksempel på det, sier Dolmen - som riktig nok ikke er alt for kravstor:

- Bare det å få stå på scenen sammen med deLillos er en gammel drøm. DeLillos skilte seg ganske kraftig ut da de debuterte. De drysset umiddelbarhet ut over publikum. Den tilforlaterligheten treffer meg veldig, og den har de bevart.

Bandet har booket øvingslokale mandag til onsdag for å bli samspilt med gjestevokalistene. Men på grunn av tidsnød må Dolmen vente til konsertdagen med å øve.

- Jeg kan jo sangen etterhvert. Det gjelder å ikke stå med ark i hånda og sterke lesebriller i dårlig lys, sier han.

Aslag Haugen fra Hellbillies skal også opptre sammen med broren Lars Håvard.

- Stayerne i norsk rock
- DeLillos er en av de virkelige stayerne i norsk rock. De hadde holdt på lenge før vi spilte inn vårt første album. Jeg har fulgt dem fra starten. De har vært kompromissløse, har ikke forsøkt å tilpasse seg musikalske trender - og låtskrivinga til Lars Lillo-Stenberg er blant det ypperste som er i Norge, sier Aslag Haugen.

ØYSTEIN DOLMEN: Ba selv om å få synge «Mine øyne».
ØYSTEIN DOLMEN: Ba selv om å få synge «Mine øyne». Vis mer

- Hva har gjort dem så populære?

- De har hatt et sound som har vært umulig å ta feil av. For å overføre det litt til det vi holder på med, så gjelder å kunne skille seg ut fra alt det andre. Det er særpreg som gjør at du får et trofast publikum, mener Haugen.

Plate- og tv-aktuelle Egil «Bare Egil» Hegerberg skal synge låta «Lalala», og har som vanlig en god begrunnelse.

- Den handler om problemer med å bestemme seg for ting, og det er vel noen som alle kan kjenne seg igjen i. For eksempel trommeslager Ole Petter Andreassen i Gartnerlosjen. Når han kommer til et koldbord får han panikk og ender alltid opp med bare å velge én ting - for eksempel en haug med fenalår. Jeg skal forsøke å leve meg inn i hans verden når jeg framfører låta, sier Hegerberg.

Maria Mena, på sin side, går løs på oppgaven med en liten porsjon ærefrykt.

- Det er en ære å få lov til å synge en av deLillos' sanger sammen med deLillos. Jeg håper jeg gjør en god jobb og at bandet ikke angrer på at de spurte meg. Dette blir en magisk aften, sier den 25 år gamle popstjerna.
 

SYNGER:Aslag Haugen og  Lars Håvard Haugen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SYNGER:Aslag Haugen og Lars Håvard Haugen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Stjernelag hyller deLillos