Stjernelag i Ibsen-film

Skuespillerne Kevin Spacey, John Cusack, Cate Blanchett og Stellan Skarsgård kan bli sentrale i Liv Ullmanns nye film, basert på Ibsens «Et dukkehjem».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDEFJORD (Dagbladet): Liv Ullmann (64) har sendt sitt filmmanus, som tar utgangspunkt i Henrik Ibsens klassiker «Et dukkehjem», til et kobbel av stjerneskuespillere. Regissøren og skuespilleren har hatt flere samtaler med toppnavnene. Dagbladet har tidligere skrevet at Cate Blanchett så godt som er klar for å spille Nora - forutsatt at de blir enige om honoraret.

Ullmann har flere stjerner som skal være på gli. Hun vil at John Cusack, kjent fra «Being John Malkovich» (1999) og «High Fidelity» (2000), skal spille den sentrale rollen som Helmer.

- Jeg har sett for meg ham som Helmer hele tida. Han har noe av det hemmelighetsfulle, merkelige og samtidig barnslige ved seg, sier Ullmann til Dagbladet.

Spacey sentral

Ullmann har også Hollywood-superstjernen Kevin Spacey, kjent fra filmer som «L.A. Confidential» (1997) og «American Beauty» (1999), på blokka.

- Spacey debuterte sammen med meg på Broadway da Ibsens «Gjengangere» ble framført. Han spilte Osvald, jeg fru Alving. Jeg ser for meg ham nå i den viktige rollen som Krogstad, han som sitter på gjeldsbrevet som Nora forfalsket, sier Ullmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer