Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjernelag til ny Disney-innspilling av «Jungelboken»

Se Scarlett Johansson som slangen Kaa.

NYINNSPILLING: I «The Jungle Book», som har premiere i april, har flere amerikanske stjerner stemmene til de kjente dyrene. Her er panteren Bagheera, som Ben Kingsley har stemmen til. Gutten som spiller Mowglii er en av få ekte karakterer i filmen. Foto: ITV2/PLANET PHOTOS, Stella Pictures
NYINNSPILLING: I «The Jungle Book», som har premiere i april, har flere amerikanske stjerner stemmene til de kjente dyrene. Her er panteren Bagheera, som Ben Kingsley har stemmen til. Gutten som spiller Mowglii er en av få ekte karakterer i filmen. Foto: ITV2/PLANET PHOTOS, Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1849 fikk verden sitt første møte med historiene om Mowgli, Kaa og Baloo, som alle lever dypt inne i jungelen. Mennesket Mowgli ble i Rudyard Kiplings historier oppdratt av ulver, og må leve side om side med de andre dyrene i jungelen.

Mange har et forhold til historien fra Disney-animasjonsfilmen som ble utgitt i 1967.

Til våren kan vi alle derimot vente oss en helt ny filmantisering av filmen, hvor handlingen finner sted i India.

Disney står for produksjonen denne gangen også, og har på laget fått med seg et stjernelag av Hollywood-skuespillere. De spiller dog ikke i filmen som du kanskje tror.

Hvert sitt dyr I filmen brukes nemlig animasjonsteknikken CGI, som står for dataskapte bilder. Denne teknikken er blitt brukt for å skape dyrene Hollywood-stjerne spiller.

Scarlett Johansson er slangen Kaa, Bill Murray er bjørnen Baloo, Idris Elba er tingeren Shere Kahn og Lupita Nyong'o er ulven Raksha.

Dette er bare noen av stjerne som har gitt sin stemme til karakterer i filmen.

For å feire at filmen nærmer seg, har Disney lagt ut en rekke bilder av stjerne sammen med de dyriske karakterene de dubber i filmen. Filmens regissør, Jon Favreau, sier til magasinet People at de ville gjøre noe annerledes denne gangen.

- Vi ville gjøre noe nytt, men fortsatt beholde det tradisjonelle i boka og den gamle filmen. Vi designet en verden som føltes autentisk, mytisk og dramatisk, sier han.

Guttebarnet Mowglii er en av få karakterer i boka som ikke er animert. Han spilles av Neel Sethi.

Skryter Favreau røper detaljer om flere av filmens store stjerner. Han forteller blant annet at Christopher Walken, som dubber den store apen King Louie, var modell for dyret.

- Han er så direkte når han spiller, så vi ville fange det og bygge modellen så det passet ansiktet hans. I Bill Murrays tilfelle, så vi at en bjørn har like ansiktstutrykk som mennesket, og øynene til ulven er like menneskets, så her fungerte også denne modellen, forklarer regissøren.

Favreau skryter spesielt av Johanssons evne til å dubbe slangen.

- Scarlett bringer en helt annen energi her enn på andre ting. Hun er fantastisk, mener han.


Hele Norges coronakart