Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjernelaget

To av nittitallets største band har forent sine krefter og dannet stjernelaget Audioslave.

Da Zack de la Rocha forlot mikrofonen i Rage Against the Machine i oktober 2000, var det stor usikkerhet om bandets videre framtid, men det varte bare en liten stund. For inn fra sidelinja kom tidligere vokalist i Soundgarden, Chris Cornell og kort tid etter var stjernekvartetten Audioslave et faktum.

- Det er gøy å få en ekstra sjanse til å gjøre suksess. Denne gangen har vi bestemt oss for å gjøre alt på vår egen måte, forteller bassist Tim Commerford.

Stort press

Det har vært mye press på gutta, som alle kommer fra suksessfulle 90-tallsband, men Audioslave har klart å innfri forventningene på alle måter. Med over to millioner solgte plater, og som hovedattraksjon på den omreisende festivalen Lollapalooza, har bandet markert seg som et av de største rockebandene i USA for øyeblikket.

- Å være rockestjerne nå er mye det samme som for ti år siden. Musikken vår appellerer fortsatt til tenåringer, selv om vi har blitt litt eldre selv. Men jeg synes det er en hyggelig forandring at stadig flere jenter dukker opp på konsertene våre. Det er ikke lenger bare svette gutter som poger på første rad, nå står de side om side med tøffe jenter. Det er en positiv utvikling at rocken ikke lenger er like kjønnsbasert, fortsetter han.

God kommunikasjon

Rockehistorien er fylt til randen med intriger og krangler mellom sterke personligheter i band. Audioslave har forberedt seg godt på eventuelle framtidige konflikter, så det er de ikke bekymret for.

- Før vi startet bandet, hadde vi en lang prat hvor alle ble enige om hvordan vi ville ha det internt i bandet. Vi har jo ganske mange års erfaring å lære av, og vi var enige om at hemmeligheten til et vellykket band ligger i god kommunikasjon. Selv om alle hver for seg er sterke personligheter, er ikke dette et egoprosjekt. Vi lager alt låtmaterialet sammen, og deler alle inntektene likt, derfor fungerer vi også veldig bra sammen som band og venner, forklarer Commerford.

Europaturné

For øyeblikket er Audioslave på en tre ukers turné i Europa, hvor de spiller på de fleste store musikkfestivaler, deriblant Norwegian Wood i kveld. Etter endt Europa-tur skal de tilbake til USA for å være med på den prestisjetunge festivalen Lollapalooza i en måned.

- Det er hardt arbeid å spille i band. Med over 200 reisedager i året får man ikke sett mye til familie og venner. Men å stå på en scene å kjenne kraften av 50000 mennesker som synger og hopper med på det man spiller, gjør det verdt strevet. Gleden av å spille live er fortsatt grunnen til at jeg spiller i band, avslutter Commerford.

AVSLUTTER FESTIVALEN: Stjernelaget fra USA, Audioslave, skal i kveld runde av Norwegian Wood i Frognerbadet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media