Stjernelaget

To av nittitallets største band har forent sine krefter og dannet stjernelaget Audioslave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Zack de la Rocha forlot mikrofonen i Rage Against the Machine i oktober 2000, var det stor usikkerhet om bandets videre framtid, men det varte bare en liten stund. For inn fra sidelinja kom tidligere vokalist i Soundgarden, Chris Cornell og kort tid etter var stjernekvartetten Audioslave et faktum.

- Det er gøy å få en ekstra sjanse til å gjøre suksess. Denne gangen har vi bestemt oss for å gjøre alt på vår egen måte, forteller bassist Tim Commerford.

Stort press

Det har vært mye press på gutta, som alle kommer fra suksessfulle 90-tallsband, men Audioslave har klart å innfri forventningene på alle måter. Med over to millioner solgte plater, og som hovedattraksjon på den omreisende festivalen Lollapalooza, har bandet markert seg som et av de største rockebandene i USA for øyeblikket.

- Å være rockestjerne nå er mye det samme som for ti år siden. Musikken vår appellerer fortsatt til tenåringer, selv om vi har blitt litt eldre selv. Men jeg synes det er en hyggelig forandring at stadig flere jenter dukker opp på konsertene våre. Det er ikke lenger bare svette gutter som poger på første rad, nå står de side om side med tøffe jenter. Det er en positiv utvikling at rocken ikke lenger er like kjønnsbasert, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer