StjerneLiv for Zwart

LONDON (Dagbladet): Kaotiske tilstander og blitzregn møtte den norske filmregissøren Harald Zwart og skuespiller Liv Tyler da de kom til verdenspremieren på nordmannens Hollywoodfilm, «One Night At McCool's», på Leicester Square i London sentrum i går kveld.

Se flere bilder fra premierekvelden!

En rekke stjerner, deriblant fotomodellen Kate Moss med kjæresten Jefferson Hack, Christina Ricci og Morten Harket kastet glans over visningen for spesielt inviterte. Det er svært sjelden norske filmregissører får superstjerner i verdensklasse til å komme på sine åpningsforestillinger. Men i går kveld fikk Fredrikstad-mannen Harald Zwart nettopp det.

Et enormt presseoppbud, fotografer som kjempet om de beste plassene foran inngangen og en trengsel uten like møtte Dagbladet da vi kom til kinolokalet i god tid før premieren klokka 19.30 engelsk tid. Mange hadde møtt fram for å få et glimt av Hollywood og superkjendisene.

Liv Tyler, Matt Dillon og Michael Douglas står på rollelista i «One Night At McCool's» som har høstet godord fra kritikerne både i Storbritannia og i USA.

Veteranen Michael Douglas har ved flere anledninger rost den norske regissøren opp i skyene.

- Jeg falt for de morsomme reklamefilmene han har laget, sa Douglas til Dagbladet skjærtorsdag. Etter en visning for spesielt inviterte i Los Angeles sa Douglas at han har en god følelse. Det er Furthur Films, Douglas' eget selskap, som har produsert filmen.

Det norske kinopublikum må vente til sommeren før «One Night at McCool's» får premiere, i mellomtida er Zwart godt i gang med å lage sin andre Hollywood-film.

I går kveld ble det «One Night At Leicester Square».

I BLITZREGN: Filmregissør Harald Zwart og hovedrolleinnehaver Liv Tyler (t.v.) ble møtt av en horde pressefolk og skuelystne da de kom til den lukkede visningen av «One Night at McCool's» i går kveld.Foto: KEITH HAMMETT
PÅ VISNING: Supermodellen Kate Moss og kjæresten Jefferson Hack.Foto: KEITH HAMMETT